Noul impozit specific: Cat va plati un restaurant din Bucuresti fata de unul din provincie

Barurile, restaurantele dar si firmele de catering sau campingurile vor achita de la anul impozitul specific, ce se va calcula in functie de rangul localitatii in care se afla afacerea, de dimensiunea acesteia, dar si de sezonalitate. In Capitala, impozitele vor fi si de sapte ori mai mari decat in unele localitati din provincie, conform Adevarul Financiar.

Unul dintre cele mai asteptate dar si controversate impozite, impozitul specific, cunoscut si sub denumirea de forfetar, va intra in vigoare pe data de 1 ianuarie 2017. Norma care il reglementeaza a fost publicata acum trei zile in Monitorul Oficial. Timp de 90 de zile, autoritatile au primit termen de la legiuitor pentru stabilirea normelor de aplicare.

Cine il achita

Acum patru-cinci ani, cand s-a pus problema introducerii impozitului, se vorbea despre aplicarea acestuia la toate categoriile de firme ce genereaza venituri greu de urmarit de Fisc. In aceasta categorie intrau service-urile, spalatoriile auto, firmele de taximetrie etc. In forma finala, impozitul specific se va aplica insa doar firmelor din HoReCa.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Citeste si:
Miliardarii din New York, vizați de o nouă taxă: "E timpul să nu-i...
Ultra-bogații din New York,...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...
Sursa foto: Baramee Thaweesombat / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri