BCR isi aduce economist sef de la NN Investment Partners, unde administra pe regiune active de 4 miliarde de euro

Horia Braun a fost numit economist sef si director de cercetare in cadrul BCR, revenind astfel in piata locala dupa ce a ocupat in cadrul NN Investment Partners functia de director de investitii pe regiune. El avea in administrare active de 4 miliarde de euro.

Horia Braun (39 de ani) are o experienta de 15 ani in cercetare si modelare financiara precum si in managementul investitiilor si va ocupa aceasta functie incepand cu 1 ianuarie 2017. Pana la aceasta numire, Horia Braun a activat in cadrul ING Group, detinand de-a lungul timpului pozitia de manager de investitii instrumente cu venit fix in cadrul ING Investment Management Romania si, ulterior, pe cea de director al departamentului de investitii din cadrul ING Pensii.

In aprilie 2013, Braun a fost numit director general al NN Investment Partners, iar ulterior a fost relocat in Cehia pentru a prelua functia de director de investitii pentru regiune, avand in administrare active de 4 miliarde de euro.

Anterior, Horia Braun a mai lucrat timp de cinci ani in cadrul Bancii Nationale a Romaniei, iar 3 ani a condus serviciul de modelare din cadrul Directiei Modelare si Prognoze Macroeconomice a BNR.

Horia Braun este absolvent al Facultatii de Stiinte Economice din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj si MA (Master of Arts) in Economie la Central European University Budapesta, avand si certificarea CFA (Chartered Financial Analyst) din 2006.

Citeste si:
Românii s-au “vindecat” de consum în pandemie.Economiile cresc, dar...
Românii s-au “vindecat” de...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri