Divizia IT din Romania a grupului olandez ING, care dezvolta in prezent solutii software pentru 11 sucursale din cadrul grupului, are in plan cresterea numarului de experti IT la peste 500 in urmatorii doi ani, fata de 250 in prezent, potrivit unui comunicat publicat joi.

NG Software Development Center a fost infiintat in anul 2015 pentru a contribui la standardizarea aplicatiilor si uniformizarea serviciilor in cadrul grupului ING, la nivel global, conform News.ro.

Compania are planuri de extindere, in contextul desfasurarii procesului de convergenta catre o singura platforma de digital banking. ”ING extinde hub-ul global de software din Romania si planuieste ca in urmatorii doi ani sa isi mareasca capacitatea la peste 500 de experti IT care vor dezvolta solutii software la nivelul grupului ING, parte din procesul de convergenta catre o singura platforma de digital banking”, se arata in comunicat.

In prezent, hub-ul lucreaza cu 11 sucursale din cadrul grupului, dezvoltand aplicatii care au scop, in viziunea reprezentantilor companiei, schimbarea banking-ul traditional si standardizarea serviciilor oferite.

Printre proiectele curente ale hub-ului se numara dezvoltarea unei platforme comune de software pentru ATM, ce va fi implementata la nivel european in 10.000 de bancomate ING, precum si dezvoltarea si administrarea unor solutii de banking pentru cinci sucursale din Europa, ce sustin conturile si tranzactiile clientilor ING din tarile respective.

Citeste si:
Miscare surpriza: BCR si-a recrutat economist sef de la varful ING
Ciprian Dascalu pleaca din...

La nivel international, bugetul alocat investitiilor in procesul de transformare digitala anuntata de ING Group se ridica la 800 milioane euro in perioada 2016 - 2021, la nivelul intregului grup.

Sucursala din Romania a bancii olandeze ING a obtinut un profit net de 391 milioane lei (86,6 milioane euro) in primele noua luni ale acestui an, in crestere cu 56% fata de aceeasi perioada a anului trecut, generat in principal de vanzarea de actiuni Visa, in al doilea trimestru al anului 2016, si de cresterea portofoliului de credite


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Piața de asigurări RCA din România, cea mai mare rată a daunei din regiune
Setari Cookie-uri