Valoarea primelor brute subscrise pe piata asigurarilor generale in acest an ar putea ajunge la 10 miliarde de lei (2,22 miliarde euro), ceea ce ar insemna depasirea nivelului record inregistrat in 2008, a declarat directorul de strategie si stabilitate financiara al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Valentin Ionescu.

In 2008, s-a inregistrat un volum total al primelor brute subscrise de 8,94 miliarde lei (2,42 miliarde euro). In primele sase luni ale acestui an, piata generala a asigurarilor a ajuns la un volum al primelor de 5 miliarde lei (1,1 miliarde euro), cu 11% mai mult decat in aceasi perioada din 2015, conform News.ro.

”Daca extrapolam rezultatul din primele sase luni, am ajunge la un nivel de aproape 10 miliarde lei la finalul acestui an, peste nivelul record din 2008”, a declarat Ionescu, la o conferinta.

Piata asigurarilor a scazut constant din 2008 pana in prezent, pe fondul crizei financiare. Cel mai mare nivel, dupa 2008, a fost atins in 2015, 8,75 miliarde lei (1,94 miliarde euro). Pe zona asigurarilor auto obligatorii RCA, companiile de asigurare se apropie de un nivel al daunei combinate de 100%, nivel la care pot obtine profit, potrivit lui Ionescu.

Volumul primelor brute subscrise pe piata asigurarilor auto obligatorii RCA in primele sase luni ale acestui an a ajuns la 2,09 miliarde lei (470 milioane euro), dupa un avans de 33,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in contextul in care liderul acestui sector, Asirom, si-a redus semnificativ cota de piata in trimestrul al doilea, iar primii trei jucatori au peste 60% din piata.

Sursa foto: EM Karuna / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri