Fiscul vrea sa includa in formularul "Adeverinta de venit" si veniturile brute realizate din salarii obtinute pentru creare de programe pentru calculator, pentru cercetare-dezvoltare aplicativa si/sau dezvoltare tehnologica, din pensii mai mici decat plafonul de impozitare si din salarii obtinute de persoanele fizice cu dizabilitati grave sau accentuate, potrivit unui proiect de ordin al presedintelui ANAF.

Adeverinta de venit atesta veniturile realizate de persoanele fizice, in cursul unui an fiscal, inregistrate in evidenta fiscala pe baza declaratiilor depuse de acestea si/sau de catre terti, conform News.ro.

Proiectul de ordin prevede aprobarea modelului si continutului formularelor "Adeverinta de venit" si "Cerere de eliberare a unei adeverinte de venit", precum si actualizarea si aprobarea procedurii privind completarea formularului ”Adeverinta de venit”.

Odata cu aprobarea proiectului, va fi abrogat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.193/2009 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor "Adeverinta de venit" si "Cerere de eliberare a unei adeverinte de venit" pentru persoane fizice.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Cele mai importante evenimente ale momentului