Romania ar putea acorda in 27 februarie, cu o luna mai devreme decat se convenise initial, Republicii Moldova a doua transa, in valoare de 50 de milioane de euro, din imprumutul aprobat in 2016, dupa ce prima transa, de 60 milioane euro, a fost transferata in 24 august 2016, se arata intr-un proiect de Hotarare de Guvern pus joi in dezbatere publica de Ministerul Finantelor.

Imprumutul se realizeaza in baza „Acordului privind asistenta financiara rambursabila dintre Romania si Republica Moldova” ratificat prin Legea nr. 91/2016. Luna trecuta, Ministerul Finantelor din Republica Moldova a transmis Ministerului Finantelor din Romania o scrisoare oficiala, prin care solicita modificarea datei de eliberare a celei de-a doua transe de 50 milioane de euro din 31 martie 2016 in data de 27 februarie 2017, conform News.ro.

La inceputul lunii august 2016, Guvernul Ciolos a aprobat eliberarea primei transe din asistenta financiara rambursabila pentru Republica Moldova, in valoare de 60 de milioane de euro, din suma totala de 150 de milioane de euro. Prima transa din asistenta financiara a fost eliberata pe 24 august.

La momentul respectiv, Dacian Ciolos declara ca a doua transa a imprumutului de 150 de milioane de euro dat de Romania ar fi urmat sa fie eliberata dupa ce Chisinaul va incheia un acord cu FMI. In scrisoarea transmisa la inceputul acestui an de Ministerului Finantelor din Republica Moldova catre Ministerul Finantelor din Romania mai era mentionat si faptul ca a intra in vigoare imprumutul luat de Republica Moldova de la Fondul Monetar International pe o perioada de trei ani, in valoare totala de 178,7 milioane de dolari.

Citeste si:
Ce proiecte de infrastructura ar trebui sa fie gata in 2019?
Ce proiecte de infrastructura...

Sursa foto: Shutterstock/ welcomia

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Romania, printre principalele tari care au atras finantare de la EFSE