Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) are inregistrate 12.981 de cereri de plata pentru creditorii de asigurari ai Carpatica Asig la data deschiderii procedurii de faliment, in instanta. Decizia din data de 16 februarie 2017 nu este insa una definitiva.

Potrivit art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, FGA este in drept sa efectueze plati din disponibilitatile sale catre creditorii de asigurari doar dupa ramanerea definitiva a hotararii de deschidere a procedurii falimentului si doar catre pagubitii care au depus cereri de plata si care au dosarele complete. Plata despagubirilor se va face in limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor.

Pana la data de 31.01.2017, FGA a primit de la potentialii creditori de asigurare ai Carpatica Asig un numar de 12.981 cereri de plata, inclusiv cereri de plata pentru dosarele de dauna nou deschise de FGA. De asemenea, Fondul a primit, pana la aceeasi data, 10.569 de cereri pentru deschiderea de dosare de dauna.

De la data pronuntarii hotararii deciziei instantei de deschidere a procedurii de faliment pentru compania Carpatica Asig respectiv 16.02.2017, incepe sa se calculeze termenul limita/maxim, de 90 de zile pentru depunerea cererilor de deschidere a dosarelor de dauna, conform art. 12 alin. (1) din Legea nr. 213/2015.

Hotararea din data de 16.02.2017 nu modifica activitatea de primire si procesare a Cererilor de plata (Anexa 6). Fondul de Garantare a Asiguratilor a preluat de la Carpatica Asig un numar de 27.270 dosare de dauna.

Retail jobs

Potentialii creditori de asigurari ai Carpatica Asig pot depune, atat electronic cat si fizic, la sediul FGA, cereri de plata (Anexa 6) sau cereri de deschidere dosare de dauna (Anexa 3). Formularele sunt disponibile si online la adresa: http://www.fgaromania.ro/formulare

Sursa foto: Tomas Urbelionis / Shutterstock
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri