Primele rapoarte arata ca 55% din vanzari sunt pentru posesori de masini “made in Romania" si de masini germane. Cele mai multe polite RCA au fost cumparate de soferi de autoturisme Dacia. Procesul de autorizare a Grawe pe cele doua clase de asigurare auto a fost finalizat in toamna trecuta, dupa care compania a parcurs etapele obligatorii - obtinerea calitatii de membru BAAR, conectarea la baza de date CEDAM, autorizarea agentilor proprii pentru asigurari auto.

"In cursul acestui proces de pregatire a intervenit anuntul de modificare legislativa si de plafonare a preturilor pentru asigurarea RCA si aceasta a condus la necesitatea adaptarii sistemului nostru informatic dedicat", spune Paul Swoboda, presedinte al Directoratului Grawe.

La sfarsitul anului 2016, volumul brut de prime subscrise de Grawe a fost de 47,58 milioane lei, iar profitul net a inregistrat valoarea de 2,07 milioane lei. In ceea ce priveste daunele platite clientilor in cursul anului 2016 pentru ambele segmente de asigurari (viata si generale), acestea insumeaza 2,23 milioane lei, iar pentru contractele de asigurare de viata ajunse la final compania a achitat suma de 8,6 milioane lei.