Potrivit unor surse din piata, Patria Bank ar intentiona sa emita si o emisiune de obligatiuni pentru finantarea cresterii.

"Este o cosmetizare a companiei care arata ca actionarii sunt dedicati acestui business si dispusi sa suporte pierderile, pentru a face compania mai atractiva si bancabila in acelasi timp, pentru ca "regula capitalului redus" (thin capital rule - in engleza) spune ca trebuie sa ai capitalul propriu mai mare decat capitalul social", a explicat pentru wall-street.ro un specialist in contabilitate.

Conform raportului financiar pe T1 2017, Patria Bank avea un capital social de 220,27 milioane lei si un capital propriu de 154,8 milioane lei. Banca urmeaza, insa, sa aplice o reducere de capital de la 376,24 milioane lei (valoarea capitalului social care a rezultat din fuziunea Patria Bank si Carpatica Bank - valoare care nu este inca inregistrata pe Bursa) la 227,12 milioane lei, pentru a anula partial pierderile acumulate de banca.

"Incepand cu data de 01 mai 2017, capitalul social al Bancii (subscris si varsat) este de 376.239.921,30 lei, fiind integral privat, romanesc si strain, printre actionari numarandu-se firme romanesti si straine cu mare forta financiara si cu un puternic impact economic si social", arata o notificare pe site-ul bancii.