Administratorii Patria Bank (BCC) au convocat o Adunare Generala a Actionarilor (AGA) in urma careia vor sa reduca cu 40% capitalul social al bancii in scopul acoperirii pierderilor acumulate de banca in anii anteriori. Actiunile Patria scadeau cu 5% pe Bursa de Valori Bucuresti la scurt timp dupa acest anunt.

Daca actionarii vor fi de acord, Patria Bank (entitatea care a preluat Banca Comerciala Carpatica) isi va reduce capitalul social cu suma de 149,1 mil. lei de la 376,2 mil lei (capitalul social rezultat dupa fuziunea Patria-Carpatica), la 227,1 mil. lei, prin anularea unui numar de 1.491.181.900 actiuni, proportional cu cota de participare a fiecarui ationar la capitalul social al bancii la data de inregistrare.

Potrivit unor surse din piata, dupa reducerea capitalului, Patria ar intentiona sa faca o emisiune de obligatiuni pentru a se finanta.

Reducerea capitalului social este realizata pentru acoperirea partiala a pierderilor cumulate ale bancii inregistrate la finalul anului 2016, in cuantum de 149,1 mil. lei.

Adunarea Generala este programata sa aiba loc la data de 28 iulie, iar data de referinta este 18 iulie.

Actiunile Patria Bank scadeau vineri cu 5%, la 0,1035 lei, capitalizarea companiei ajungand astfel la 227,9 mil. lei. De la inceputul anului, titlurile BCC sunt in crestere cu 8,4%.

*Grafic realizat avand in vedere cotatia actiunilor BCC vineri, la ora 16:30

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri