Blocul Aro, prima clădire modernistă din Capitală, va intra în reabilitare și consolidare. Anunțul a fost făcut de edilul Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Blocul ARO, clădire emblematică a Capitalei, de pe bulevardul Magheru nr. 12-14, care găzduiește cinematograful Patria și care, potrivit unor expertize mai vechi, a fost încadrată în clasa I de Risc Seismic, va intra în reabilitare.

”A fost obținut acordul proprietarilor pentru consolidarea acestei clădiri monument istoric, iar acum Primăria Capitalei, prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), inițiază lucrările de expertizare care vor dura 60 de zile. Următoarea etapă va fi auditul energetic iar apoi ne vom înscrie în programul Ministerului Dezvoltării pentru obținerea de fonduri necesare consolidării și reabilitării”, a precizat Nicușor Dan, în postarea sa.

Construit în 1935, blocul Aro a fost prima clădire modernistă din Capitală, fiind proiectată de arhitectul Horia Creangă.

Sursa foto: Nicușor Dan/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri