Blocul vest-african ECOWAS este gata să intervină militar în Niger dacă eforturile diplomatice de a inversa acolo o lovitură de stat eşuează, le-a declarat un înalt oficial şefilor armatelor care s-au întâlnit joi în Ghana pentru a discuta despre detaliile unei "forţe de aşteptare", în eventualitatea unei acţiuni, relatează Reuters, conform Agerpres.

Comisarul ECOWAS pentru afaceri politice, pace şi securitate Abdel-Fatau Musah a acuzat junta care l-a înlăturat pe preşedintele Mohamed Bazoum la 26 iulie că "se joacă de-a şoarecele şi pisica" cu blocul refuzând să se întâlnească cu trimişii acestuia şi căutând justificări ale puciului.

"Forţele militare şi civile din Africa de Vest sunt gata să răspundă la chemarea datoriei", le-a spus el şefilor apărării din statele membre.

El a enumerat desfăşurările anterioare ale ECOWAS în Gambia, Liberia şi în altă parte, ca exemple de pregătire.

"Dacă se va ajunge la asta, vom merge în Niger cu contingentele şi echipamentele noastre şi resursele proprii pentru a ne asigura că restabilim ordinea constituţională. Dacă alţi parteneri democratici vor să ne sprijine, sunt bineveniţi", a spus el.

Musah a criticat puternic anunţul juntei că deţine elemente pentru a-l judeca pe Bazoum, care este reţinut, pentru trădare. Naţiunile Unite, Uniunea Europeană şi ECOWAS şi-au exprimat toate îngrijorarea cu privire la condiţiile de detenţie, aminteşte Reuters.

"Ironia este că cineva care se află el însuşi într-o situaţie de ostatic (...) este acuzat de trădare. Când a comis înalta trădare, nimeni nu ştie", a mai spus Musah

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri