Iulia Navalnaia, văduva liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, a declarat marţi că Vladimir Putin nu este preşedintele legitim al Rusiei şi că rezultatele oficiale ale alegerilor nu au nicio semnificaţie, relatează Reuters, conform Agerpres. "Ne-am dovedit nouă înşine şi altora că Putin nu este preşedintele nostru. Nu l-am ales", a spus Navalnaia despre protestul împotriva lui Putin care a avut loc duminică, în ultima zi a alegerilor prezidenţiale.

Protestul a presupus ca susţinătorii lui Navalnîi să meargă la urne în acelaşi moment, duminică la prânz, şi să voteze cu orice alt candidat în afară de Vladimir Putin. Miniştrii de externe din Uniunea Europeană au convenit luni să impună sancţiuni unor persoane şi organizaţii responsabile de moartea opozantului rus Aleksei Navalnîi.

Potrivit şefului diplomaţiei europene, Josep Borrell, este vorba de circa "30 de persoane şi entităţi", care nu au fost menţionate.

Aleksei Navalnîi, cel mai proeminent critic al preşedintelui rus Vladimir Putin, a murit pe 16 februarie în închisoare, din cauze naturale, conform autorităţilor ruse. În schimb, văduva sa, Iulia Navalnaia, l-a acuzat pe liderul de la Kremlin pentru moartea soţului ei, iar o serie de lideri occidentali au afirmat că Putin şi statul rus sunt în cele din urmă responsabili pentru decesul acestuia.

Kremlinul a declarat luni că văduva liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, Iulia Navalnaia, care a plecat în exil în străinătate după arestarea soţului ei, a pierdut legăturile cu Rusia, potrivit EFE. "Există mulţi oameni care trăiesc (în străinătate) şi care s-au deconectat deja complet de patria lor", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, la briefingul său zilnic de presă telefonic.

Alegerile din Rusia se află unei fraude probabil fără precedent în ultimele decenii

Potrivit informațiilor oficiale, excluzând votul electronic, la alegeri au participat 74,5 milioane de alegători. 64,7 milioane dintre aceștia, potrivit Comisiei Electorale Centrale, au votat pentru Putin. Conform jurnaliștilor de la Novaia Gazeta, 31,6 milioane de voturi ar fi frauduloase fiindcă ar fi fost trecute în dreptul lui Putin prin metode nelegale, inclusiv adăugarea ulterioară a buletinelor de vot.

Dacă alegerile ar fi fost corecte, scrie Novaia Gazeta, distribuția voturilor pentru candidatul câștigător și pentru toți ceilalți candidați ar trebui să fie identică, adică să difere doar în valoare absolută, datorită numărului diferit de voturi, și nu în formă.

Adăugarea de voturi pentru unul dintre candidați ar afecta însă distribuția uniformă și ar crește atât prezența la vot, cât și rezultatul - lucru care s-a întâmplat la scrutinul din Rusia, scrie Novaia Gazeta. În cele din urmă, președintele a câștigat oficial alegerile cu un scor de 87, 28%.

Sursa foto: withGod / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri