Turiștii au început să renunțe la vacanțele în Mykonos sau Santorini din cauza prețurilor prea mari de pe cele două insule de lux ale Greciei.

Se pare că ”ghinionul” celor două destinații vine din vizita unor influenceri care s-au declarat dezamăgiți de experiență.

”După călătoria noastră în Santorini, cred că insula este supraevaluată și am și argumente”, au precizat turiștii mai sus menționați, pe canalele lor de YouTube, notează Keep Talking Greece.

Scăderea numărului de turiști rezidă și în cifre, fiind înregistrați cu 22% mai puțin vizitatori decât în 2019, în Santorini.

Cât despre Mykonos, situația este similară, presa locală notând faptul că vara lui 2023 pare că nu aduce rezultatele așteptate de hotelieri și de autorități.

În plus, este vehiculat faptul că atât Mykonos, cât și Santorini încearcă să profite de veștile cu privire la inflație, pentru a crește exgerat costurile unei vacanțe.

”Este foarte frumos, însă prețurile sar de orice prag. Am fost cu soția timp de o lună în Turcia, Spania, Maroc și în Grecia și am cheltuit împreună, în toate aceste destinații, circa 6.500 de dolari. Un prieten de-ai mei a fost cu soția în Santorini și a plătit 7.000 de dolari doar pentru o vacanță de zece zile”, a povestit un turist, pentru presa locală.

De asemenea, experții în turism susțin că insulele se confruntă cu o situație pe care reprezentanții locali au creat-o. Au crescut prețurile, bucurându-se de mulți turiști străini, numai că străinii nu mai sunt dispuși acum să plătească atât de mult. Dacă anul trecut, un prânz costa în jur de 100 de euro, acum prețurile variază între 200 și 300 de euro de persoană.

Mai mult decât atât, în prezent, Turcia a devenit un real competitor pentru Grecia, din cauza inflației din țară. Vacanțele la turci au devenit mult mai accesibile pentru turiștii din întreaga lume. În plus, pe lângă Turcia, Portugalia și Albania încep să câștige teren în alegerile turiștilor în materie de vacanță.

Sursa foto: Santorini/ Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri