Turiştii români sunt în căutare de experienţe diverse şi exotice pentru Sărbătorile de Paşte, în ordinea preferinţelor destinaţiile căutate fiind Asia, Europa, Africa, America de Sud şi America de Nord, ceea ce demonstrează dorinţa lor de a explora culturi, istorie şi peisaje variate din întreaga lume, potrivit unei analize privind tendinţele pentru vacanţele de Paşte, transmite Agerpres.

De asemenea, în rândul turiştilor români se constată o creştere a cererii pentru croaziere fluviale, maritime şi oceanice în perioada de Paşte, aceştia fiind atraşi de ideea de a sărbători prin oraşele Europei, în largul mării sau să exploreze insule exotice într-un cadru luxos şi relaxant.

Potrivit unui comunicat al agenţiei de turism DAL Travel, se înregistrează o creştere cu 70% a cererii pentru Sărbătorile Pascale din 2024 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. După un interval de incertitudine şi restricţii de călătorie, marcat de perioada anilor 2020 - 2022, planificarea în avans pentru vacanţa de Paşte oferă un semnal puternic al reînvierii industriei turismului. Acest lucru demonstrează dorinţa oamenilor de a reveni la normalitate şi de a sărbători în stilul lor, călătorind în această perioadă.

În plus, românii sunt din ce în ce mai atraşi de destinaţii exotice şi culturi diferite, preferând să îşi petreacă sărbătorile pascale în locuri cu o bogată istorie şi tradiţie culturală. Acesta este un semn al dorinţei lor de a învăţa şi de a trăi noi experienţe în toate colţurile lumii.

"Suntem încântaţi să vedem că turiştii români îşi manifestă încrederea în călătorii şi că şi-au planificat din timp Sărbătorile de Paşte din acest an. Până la ora actuală, 80% dintre locurile din oferta de Paşte sunt deja ocupate. Acesta este un semn clar al dorinţei românilor de a sărbători într-un mediu nou şi de a-şi crea amintiri de neuitat. (...) Unul dintre cele mai inedite produse este 'Vacanţa de Paşte în... Insula Paştelui', o experienţă (...) într-unul dintre cele mai frumoase colţuri ale lumii, în cadrul unui circuit complex în Chile. Am rămas şi noi surprinşi de creşterea de 70% a cererii pentru această perioadă, pentru viitoarele vacanţe de Paşte, ceea ce arată că românii au încredere şi în anul turistic 2024. Nu trăim într-o lume perfectă, însă pot spune că predictibilitatea în turism a revenit la ordinea zilei", subliniază Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri