Anul acesta, 1 Mai și Paștele sunt la câteva zile distanță, prin urmare vom uni zilele libere printr-o ”sfântă punte”. Așadar, iată câteva oferte pe care le puteți alege pentru o binemeritată vacanță la început de mai.

Începem cu binecunoscuta Grecie, aflată la maximum două ore cu avionul de România sau la circa 10 cu mașina. Grecia se pregătește deja pentru sezonul de anul acesta, căutând inclusiv angajați pentru a nu dezamăgi turiștii.

Paralela 45 vă propune să petreceți timp la Atena și în împrejurimile acesteia cu ocazia vacanței de 1 Mai și a sărbătorilor pascale într-o vizită la Akropolis, o lecție de istorie în aer liber. De asemenea, aveți oportunitatea descoperirii Atenei dintr-o altă perspectivă, prin integrarea în ansamblul de arome și culori ale mâncărurilor și produselor din tavernele și boutiqurile din cartierul vechi, Monastiraki – Plaka, aflat la poalele sitului arheologic, prin plimbările lungi în piețele Omonia și Syntagma, care oferă spectacolul schimbării gărzii în fața clădirii Parlamentului, prin vizitarea stadionului unde s-a desfășurat prima Olimpiadă, în 1896.

Puteți merge pe drumul Peloponezului într-una din zile, pe traseul Mycene – Epidavros – Nafplio – Canalul Corint și descoperiți Palatul cu renumita Poarta Leilor și Mormântul Dinastiei Atrizilor, teatrul antic cu o acustică unică din Epidavro ori orașul port Nafplio, construit de venețieni în secolul XIII, prima capitală a Greciei moderne după eliberarea de sub otomani. Canalul Corint, construit în 2.500 de ani, este una dintre cele mai vizitate atracții turistice ale Greciei. Este străbătut anual de 12.000 de nave.

O astfel de vacanță costă de la 640 de euro/persoană, timp de patru nopți, cu plecare pe 3 mai.

Sursa Foto: Pixabay.com

Părăsim Grecia pentru meleaguri spaniole, pentru sangria, paella și dansuri flamenco.

Puteți alege Madridul pentru șase zile pline de vizite la catedrale și muzee, relaxare la un pahar de Sangria și o porție de paella ori fructe de mare cu patatas bravas, în oricare restaurant spaniol. O plimbare în Plaza Mayor, principala piață a orașului, vă introduce în atmosfera evenimentelor petrecute de-a lungul timpului aici, de la lupte cu tauri la jocuri sportive. Principala atracție a Madridului vă oferă acum o veritabilă experiență de shopping în magazinele înșirate pe laturile sale ori un spectacol Flamenco într-unul dintre cluburi.

Puteți alege un traseu pe la pas Gran Via, denumită Champes Elysee-ul Madridului și Broadway-ul Spaniei, bulevardul care traversează centrul orașului și nu doarme niciodată. Are magazine, cinematografe, restaurante și mai ales o arhitectură spectaculoasă. Aici se află un reper al orașului, clădirea în stil baroc Telefonica, cea mai înaltă clădire din Europa în anul în care a fost finalizată, 1921.

La o oră distanță de Madrid este Segovia, orașul-muzeu inclus în patrimoniul UNESCO în 1985, străjuit de munții Sierra de Guadarrama, în care plimbările pe străduțele vechi vă duc spre Apeductul Roman, Fortăreața Alcazar, Catedrala orașului.

O vacanță de 1 Mai și de Paște la Madrid, pentru cinci nopți, costă de la 680 de euro/persoană, cu plecare pe 1 mai.

Sursa Foto: Pixabay.com

Îmbătați de aroma vinului de Porto, puteți ateriza și în Portugalia, în această perioadă.

O vacanță de șapte zile în Portugalia începe cu un tur de Lisabona, printre ale sale cele mai importante obiective turistice: cartierul Belem, locul legat de descoperirile maritime portugheze, cu Biserica Dos Jeronimos, o adevarată bijuterie a artei manueline, Turnul Belem și Padrao dos Descobrimentos, monumentul modern dedicat descoperirilor maritime ale Portugaliei. Turul continuă cu Piața Marques de Pombal, Avenida da Liberdade, Piața Restauradores și Piața Rossio.

Luați o pauză pentru masă la unul dintre restaurantele portugheze și continuați turul cu cartierul Alfama, al cărui nume provine din limba arabă, Al-Hamma, și înseamnă băi. Cartierul are multe atracții istorice importante, dar și baruri și restaurante.

Portugalia vă oferă ocazia să ajungeți în cel mai vestic punct al Europei continentale, Cabo da Roca, descris de poetul portughez Luis de Camoes ca fiind locul unde se termină pământul și începe marea. Puteți vizita Estoril, renumita stațiune de litoral unde se află cel mai mare cazinou din Europa. Puteți vizita fosta reședință a familiei regale portugheze de la Sintra, declarată patrimoniu universal de către UNESCO. Și nu ratați în vacanța în Portugalia o vizită la Fatima, sanctuarul catolic dedicat Fecioarei Maria, despre care se spune că s-a arătat unor copii de ciobani în 1917. Fatima este locul de pelerinaj al catolicilor și a milioane de turiști atrași de un mister al secolului trecut. „Doamna din lumină”, cum a numit-o unul dintre copii, le-a prezis acestora sfârșitul Primului Război Mondial și începutul celui de-al Doilea, sfârșitul comunismului, o tentativă de ucidere a papei și a îndemnat la penitență.

O vacanță în Portugalia, pentru șapte nopți, pornește de la 1.195 de euro/persoană, cu plecare pe 30 aprilie.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Nu în ultimul rând, în oferta Paralela 45 se află și New York-ul, pentru cei dornici de o călătorie peste ocean, în forfota americană. În New York, puteți pleca pe 30 aprilie, într-o vacanță de șase nopți, cu circa 1.890 de euro de persoană.

Sursa Foto: Pixabay.com

Sursa foto: Portugalia/ Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri