Atunci când vizitezi Lisabona,așa cum am făcut-o eu în cadrul circuitului Hello Holidays, nu trebuie să ratezi o excursie la Sintra, un oraș de basm situat în inima dealurilor acoperite cu pini din Serra de Sintra. Supranumită și "bijuteria coroanei Portugaliei", de aici a urmărit Regele Manuel I întoarcerea lui Vasco da Gama din expediţia în care a descoperit Indiile.

Aflat la circa 20 de km vest de Lisabona, Sintra se poate vizita într-o excursie de o zi cu plecare cu trenul din Lisabona (Piața Rossio din centrul Lisabonei) - o călătorie dus-întors costă 3,5 euro și durează circa 40 de minute per segment.

Odinioară orașul regal al țării, Sintra este acum parte a patrimoniului mondial UNESCO, iar atracțiile sale principale sunt Palatul Pena, Quinta Da Regaleira, Palatul Monserrate, Palatul Național și Castelul Maurilor.

Cel mai popular loc din Sintra este, de departe, Palatul național Pena, o clădire ridicată în secolul al XIX-lea. Regele Ferdinand al II-lea, soțul german al reginei Maria a II-a, l-a angajat pe arhitectul prusac Ludwig von Eschwege să construiască acest palat pe locul ruinelor unei foste mănăstiri. Construcția a durat timp de 12 ani și reprezintă unul dintre cele mai importante exemple ale romantismului portughez. În Palatul Național Pena regăsim un amestec de stiluri arhitectonice, respectiv neo-gotică, neo-islamică, neo-manuelină și neo-renascentistă, dar se evidentiază cel mai mult prin trăsăturile romantice. Influențele mitologiei grecești se regăsesc în Arcul Tritonului, acel gigant, jumătate om, jumătate pește, care iese din ocean, din scoici și corali și ține pe umeri intreaga greutate a unui balcon, semnificând alegoria facerii lumii.

Toate încăperile palatului s-au conservat așa cum au fost lăsate de familia regală atunci când a trebuit să-l abandoneze, în 1910, odată cu proclamarea Republicii. Regele Carlos a rămas în apartamentele mai modeste, lăsându-le pe cele mai impunătoare de la etajul superior pentru a fi folosite de soția sa, regina Amelia.

El a folosit capitoliul vechii mănăstiri pentru apartamentele sale, precum și câteva compartimente adiacente care fuseseră folosite ca săli de slujbă în timpul bunicului său, regele Ferdinand al II-lea. Apartamentele regelui includ camerele de dormit ale secretarului și valetului regelui, care au însoțit îndeaproape regele în viața sa de zi cu zi.

Din exterior, Pena seamănă cu un castel din poveștile Disney, turnurile și cupolele sale roșii și galbene, împreună cu sculpturile și detaliile fine, transpunându-te într-un tărâm de basm. Însuși Hans Christian Andersen, care a stat o perioadă aici, a scris că Palatul Pena este locul unde natura și arta se completează perfect, iar compozitorul Richard Strauss a spus că Sintra este o adevărată grădină a lui Klingsor.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri