Dacă într-un articol precedent vă povesteam despre Amalfi și despre turismul de lux pe care îl promovează stațiunea, a venit rândul insulei Capri, care depășește cu succes Amalfi. Capri este una dintre insulele pe care își fac vacanțele vedete precum Bill Gates sau Jennifer Lopez. Cum privitul nu costă, am vizitat și noi Capri, cazându-ne, bineînțeles, în apropiere de Napoli.

Am ajuns pe cale maritimă în Capri, fiind vorba despre o călătorie de circa 50 de minute (28 de kilometri pe mare), iar odată ajunși pe insulă, ne-am îndrăgostit de peisaj. Capri este unul din acele locuri care te suprinde încă de pe ponton, când nici măcar nu ai început turul. O insulă elegantă, o insulă cu stil, o insulă care cuprinde povești de dragoste și istorie, o insulă scumpă, dar extraordinar de frumoasă.

Așadar, alături de ghid, am luat la pas străduțele înguste și pietruite din Capri. Și apropo de ghid, am fost însoțiți de doi ghizi, deoarece în Capri, poliția turistică se autosesizează dacă grupul de turiști nu este însoțit de unul dintre ghizii locali.

Ca să ajungem în cel mai înalt punct al insulei, am urcat în niște mașini special concepute pentru străzile de pe insulă, mai exact, autoturisme sau mini-microbuze înguste și mai lungi, ca să putem avea loc unul pe lângă celălalt. În acest sens, în Capri există o stradă intitulată ”Mamma mia”, aceasta pentru că dimensiunile sale și poziționarea sa îi fac pe turiști să exclame de fiecare dată mamma mia.

Dar haideți să ne întoarcem la rădăcini și să menționăm pe scurt care sunt legendele din jurul numelui insulei. Pe de o parte, se spune că numele insulei provine de la caprele pe care romanii le-au găsit când au ajuns în Capri. Pe de altă parte, se pare că, văzută de sus, insula ar avea forma unui cap de porc mistreț, care, în greacă, este scris capros.

Oricum ar fi, micuța insulă Capri, formată din orașele Capri și Anacapri, care găzduiește circa 12.000 de locuitori, este vizitată anual de mii de turiști din întreaga lume, chiar mai mult decât poate ea susține.

Capri: ceasuri de lux și parfum de iasomie

Revenind la emblema acestei insule, mai exact luxul la cote înalte, începem prin a vă menționa faptul că cea mai ieftină cameră de la cel mai scump hotel de pe insulă costă 800 de euro pe noapte (și nu neapărat în plin sezon). Mai mult decât atât, în Capri, chiar și fostul spital de tuberculoză a fost transformat în hotel de cinci stele.

Așa cum menționam mai sus, Capri este și insula vedetelor. Jennifer Lopez, Bill Gates sunt doar două dintre numele mari ale lumii mondene, care au ales Capri drept destinație de vacanță.

În plus, pe lângă Prada, Gucci, Chanel sau Louis Vuitton, pe insulă găsim și brandurile locale de lux, cum ar fi Capri Watch, un brand răspândit și căutat de vedete pentru produsele sale.

Nu numai Capri Watch este ca un magnet pentru turiștii cu bani, ci și Carthusia, parfumeria locală din Capri.

Ca să vă faceți o idee despre cât de scumpe sunt parfumurile la Carthusia, vă spunem doar atât: parfumul de cameră costă de la 40 de euro. Și să nu credeți că prețurile ridicate sunt doar datorită brandului local...am aflat că pentru un litru de parfum de iasomie sunt folosite aproximativ 800 de kilograme de petale din această plantă.

Și mai venim cu câteva mituri din jurul parfumurilor, mai exact:

  • parfumul nu trebuie să fie ținut la soare,
  • parfumul trebuie să fie păstrat în recipient din ceramică pentru ca aromele să reziste pe o perioadă lungă (parfumul ținut în sticlă își păstrează proprietățile circa doi ani),
  • parfumul trebuie aplicat acolo unde se simte pulsul și nu trebuie frecat.

De asemenea, în lume, există două școli de parfumerie, ambele aflându-se în Franța, iar cei care lucrează cu parfumurile și aromele sunt porecliți simplu ”nas”.

Ce putem vizita în Capri

Am ajuns, în cele din urmă, și la câteva din obiectivele turistice la care vă puteți opri în Capri.

Pentru început, pe insulă există o rețea de transport local, cu care turiștii se pot plimba între Capri, Anacapri și portul Marina Grande. Pe lângă mașinile despre care vă povesteam mai sus, în Capri vă mai puteți plimba și cu funicularul care vă duce din Marina Grande în centrul orașului Capri, direct în Piazzetta. Cu funicularul, drumul durează 15 minute, iar dus-întors vă costă circa 14 euro.

Unul dintre locurile la care merită să vă opriți este și Fabrica de parfumuri Carthusia, un loc deosebit, mai ales pentru doamne. Istoria parfumului în Capri începe în 1380, când soberana Giovanna d`Angio a vizitat insula fără să anunțe în prealabil. Pentru a nu-i prinde complet nepregătiți, reprezentanții Capri de la acea vreme au cules cele mai frumoase flori, pe care le-au pus în apă, iar după trei zile au constatat că apa păstrase un miros plăcut. În 1948 au fost redescoperite rețetele strămoșilor parfumieri, iar atunci a fost creat cel mai mic laborator din lume, numit Carthusia.

Un alt obiectiv turistic de neratat este dat de Grădinile lui Augustus. Acestea au fost ridicate de către industriașul german Friedrich Alfred Krupp, care a cumpărat o proprietate pe insulă, cu intenția de a-și construi o vilă. Inițial, grădinile au purtat numele de "Grădinile Krupp", fiind redenumite în 1918 ca "Grădinile lui Augustus" (în onoarea primului împărat roman), Krupp nereușind să își vadă visul împlinit.

Nu în ultimul rând, Villa san Michele, situată în Anacapri, este un alt obiectiv turistic important. Vila a fost construită în ultimul deceniu al secolului al XIX-lea de către medicul și filantropul suedez Axel Munthe. Acesta era un medic monden care îi trata atât pe bolnavii din înalta societate, dar și pe cei săraci. Vizitarea vilei costă 10 euro.

Totodată, ceea ce mai puteți face în Capri este croaziera în jurul insulei, care durează aproximativ mai bine de 30 minute, insula având 6,7 kilometri lungime și aproximativ 2 kilometri lățime.

În final, nu putem să nu amintim de scările feniciene. La fel ca în Amalfi, și în Capri transportul a fost multă vreme asigurat de scări, mai exact până în 1930, când a fost construit drumul. Acum, scările pot fi vizitate și reprezintă unul dintre cele mai bune locuri pentru poze.

Aceste obiective turistice pot fi vizitate prin programul Senior Holidays, al touroperatourului român Hello Holidays. De asemenea, programul permite și vizitarea altor zone din Italia, cum ar fi Pompei, Vezuviu sau Roma.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri