Dacă vreodată v-ați gândit să vă bucurați de luxul italienesc, Coasta Amalfi (sau amalfitană) este una dintre cele mai bune alegeri. Cu o explozie de culori, această parte a Italiei își întâmpină turiștii cu gelato, fructe de mare și mult, foarte mult, limoncello.

Coasta Amalfi reprezintă un ansamblu de 12-13 stațiuni de lux, foste sate de pescari, fiecare având maximum 500 de locuitori, întreaga Coastă făcând parte din patrimoniul UNESCO.

Noi ne-am cazat în apropiere de Napoli (pentru că nu ne-am permis chiar tot luxul amalfitan), iar pe Coastă am ajuns cu barca, având parte pe drum de o priveliște deosebită.

În scurta noastră vizită, am luat pas străduțele din Amafli și Positano, acesta din urmă fiind considerat perla Coastei amalfitane.

Însă, înainte de a vă povesti despre câteva din obiectivele turistice pe care le puteți vizita, începem cu un avertisment: ATENȚIE la hoți de buzunare!

Întreaga Italie are o problemă din acest punct de vedere, însă în zonele aglomerate (că doar nu credeați că unde e lux nu e turism de masă) precum Amalfi, riscul crește semnificativ. Ah, și încă un pont binevenit: hoții recunosc turiștii după felul în care aceștia traversează strada, deoarece sunt singurii care se asigură și se uită stânga-dreapta pe trecerile de pietoni. Bineînțeles, când nu e vorba de grupuri organizate.

Ce putem vizita în Amalfi și Positano

Așa cum menționam la început, am ajuns în Amalfi cu barca, iar aici puteți opta fie pentru un tur privat, fie pentru bărcile ”publice”, care funcționează precum taxiurile (costă în jur de 9 euro un transport între Amalfi și Positano, spre exemplu).

Precum în restul Italiei, Coasta Amalfi vine și ea cu partea ei de istorie, pe care o păstrează între străduțele încrucișate, numai bune de vizitat. Cu ochii în soare, la propriu, atât Amalfi, cât și Positano, te duc cu gândul la centrul vechi al unui oraș. Cu cafenele și gelaterii la tot pasul, dar și cu magazine pline cu suvenire, Coasta amalfitană transmite turiștilor spiritul euforic specific italienesc.

Ce veți găsi aici, la tot pasul? Lămâi, foarte multe lămâi, un rai al lămâilor și al produselor din și pe bază de lămâie. De la paste la săpunuri și parfumuri, lămâile sunt laitmotivul stațiunilor de pe Coastă.

Și, deși se spune că limoncello este specific insulei Capri, o altă emblemă de lux a Italiei, nouă ni s-a părut mult mai bun aici, pe Coastă. De asemenea, important de menționat este că îl puteți cumpăra mai ieftin din Amalfi decât din Positano, și chiar mai ieftin decât din duty-free-ul din aeroport.

Grota de Smarald este unul din elemente cheie când vine vorba de Coasta Amalfi, fiind situată în regiunea Conca dei Marini. Este o peșteră deosebită, datorită jocurilor de lumini verde-smarald care o inundă. Peștera poate fi vizitată tot pe cale maritimă, însă la un anumit punct vă veți urca într-o barcă mai mică, deoarece intrarea în peșteră presupune poziția ghemuit. Nu poate fi vizitată oricând, deoarece dacă sunt valuri sau nivelul mării este mai ridicat, bărcile nu mai pot pătrunde în această minune a naturii.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Dacă anul trecut, vizitarea Grotei costa 18 euro, în 2023 prețul a urcat la 25 de euro. Chiar așa, numărul turiștilor continuă să crească.

Fantana Sant`Andrea este un alt obiectiv de vizitat, pe care nu prea aveți cum să îl ratați. Practic, cum coborâți din barcă în Amalfi și mergeți spre centrul localității, dați de fântână.

În traducere liberă, Fântana Sfântului Andrei, aceasta a fost construită în anul 1760, fiind un model pentru stilul baroc.

Dacă vreți să faceți poze, stați la rând ca la Fontana di Trevi, că doar suntem în Italia, numai că aici nu se aruncă și bani.

De asemenea, ar trebui să acordați atenție și Catedralei Sfântului Andrei, care datează din secolul al nouălea, trecând prin mai multe procese de reamenajare și consolidare de-a lungul timpului. Catedrala include Basilica Crucifixului, care duce spre cripta Apostolului.

De asemenea, în Catedrală veți găsi mai multe capele, dedicate altor religii.

Totodată, Catedrala este și un model pentru exemplificarea mozaicului, considerat pictura fără moarte.

Nu în ultimul rând, dacă aveți timp și dacă vă țin picioarele, bineînțeles, Amalfi (atenție, doar localitatea Amalfi, nu întreaga Coastă) poate fi străbătută de la un capăt la altul urcând circa 200 de trepte. Merită priveliștea? Din auzite, da, pentru că de urcat scările nu am mai avut timp.

Bineînțeles, la finalul zilei, ne-am odihnit puțin pe plajă, bucurându-ne de sunetul valurilor, de ciripitul păsărilor, dar și de muzica din surdină, care venea de la restaurantele din port.

Aceste obiective turistice pot fi vizitate prin programul Senior Holidays, al touroperatourului român Hello Holidays. De asemenea, programul permite și vizitarea altor zone din Italia, cum ar fi Pompei, Vezuviu sau Roma.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri