Românii sunt mari amatori de tradiții locale în călătoriile lor în Italia, pe care le solicită alături de vizitele la castele, catedrale, muzee sau croaziere. Aceștia își doresc să trăiască precum localnicii, este concluzia unui sondaj realizat de Hello Holidays după derularea programelor Senior Holidays în Italia, toamna trecută, prin care turiști de toate vârstele au vizitat Toscana, Sicilia, Napoli și Coasta Amalfitană și s-au familiarizat cu obiceiurile locale.

Turiștii învață cum se prepară pizza, pizzolo, arancini, cannoli, înghețata, uleiul de măsline, ori cum se cultivă lămâile și se produc cosmetice din acestea, participă la degustări de băuturi locale și împărtășesc prietenilor, la întoarcere, experiențele trăite. Aceștia pot participa la festivaluri locale și chiar la petreceri private ale localnicilor desfășurate în locuri publice.

Coasta Amalfi este una dintre cele mai solicitate destinații, datorită opririlor în Positano și Amalfi, unde sunt învățați cum se produce uleiul de măsline și mozzarella, prepară o pizza în stil italian ori se fotografiază în cea mai frumoasă zonă de coastă din Europa. Plimbarea cu bicicleta în spectaculoasa grădină a Palatului Regal din Caserta, printre cascade, vegetație exotică și statui, este una dintre cele mai solicitate excursii la sol, indiferent de vârsta turiștilor, cinci ori 60 de ani.

“Am avut turiști profesori care au cerut pentru primăvara 2023 programe similare pentru elevii lor, în care să le predea istoria la ea acasă. O altă atracție a programelor Senior Holidays sunt obiectivele turistice de pe traseu, cele mai multe incluse în patrimoniul UNESCO”, declară Denisa Oprea, director de marketing Hello Holidays

În aprilie și mai, șapte programe Senior Holidays sunt disponibile turiștilor: Senior Holidays Sicilia, Toscana, Napoli și Coasta Amalfitană, lansate toamna trecută, cărora li se adaugă în 2023 Senior Holidays Italia Puglia, Costa Brava, Costa del Sol, Senior Holidays Elveția și Italia de Nord.

Acestea sunt vacanțe de opt zile, cu avionul și cazări în hoteluri de patru stele, cu prețuri de la 340 de euro/persoană în Early Booking, în primele săptămâni ale anului.

“Prin programele Senior Holidays, care sunt destinate tuturor categoriilor de vârstă, oferim turiștilor posibilitatea să vadă aceste destinații, mai scumpe în timpul verii, într-o perioadă în care sunt accesibile și vremea e potrivită pentru excursii. Turiștii au la dispoziție opt zile pentru vizite pe îndelete în orașele de pe traseul fiecărui program, dar și pentru plajă, pentru că temperaturile primăvara sunt plăcute. Toate se desfășoară și de Paște și pot reprezenta o bună opțiune pentru vacanța de Paște”, precizează Denisa Oprea

Înființată în urmă cu 16 ani, agenția de turism Hello Holidays este organizator de circuite în România și alte 38 de țări din Europa și Asia, dar și de sejururi în Grecia, Turcia, Egipt, Dubai. Programele “O zi cât o vacanță”, de o zi, în România și Bulgaria, ori cele cu o durată mai mare, de până la 21 de zile, oferă turiștilor experiențe unice de călătorie.

Șapte programe Senior Holidays în Italia, Spania și Elveția sunt disponibile în 2023, dar și foarte multe programe de tip circuit în Europa și Asia, cu avionul sau autocarul și o durată de la trei la 21 de zile.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri