România oferă are destul de multe destinații de vacanță foarte cunoscute, în care se îngrămădește marea parte a turiștilor din țară sau din afară. Totuși, pe harta turismului românesc să află câteva destinații mai puțin cunoscute, unele despre care s-ar putea să nu fi auzit niciodată, dar care să ofere experiențe de vacanță la fel de plăcute, dacă nu chiar mai plăcute decât locurile care atrag cei mai mulți turiști.

Cei de la IRI Travel au realizat o listă cu 10 destinații inedite în care să-ți petreci vacanța. De la cherhanale în Deltă, la locuri în care să faci glamping în inima munților, într-un peisaj care seamănă cu cel al Alpilor elvețieni și până la hanuri la mijloc de drum, în inima naturii

Potrivit datelor agenției de turism, printre cele mai populare locații sunt Cuibul de Lemn din Râșnov, o oază a relaxării în mijlocul naturii, La Roata din Gura Humorului, județul Suceava, unde tradiția întâlnește ospitalitatea modernă și Complex EGRETA Hidroturism din Murighiol, județul Tulcea (Delta Dunării), un paradis pentru iubitorii de natură și pescuit.

Următoarele locații care prezintă un interes din ce în ce mai mare din partea turiștilor sunt Conacul Archia din Deva, GREEN VILLAGE din Sfântu Gheorghe - Tulcea (Delta Dunării), PANORAMIC din Colibița (județul Bistrița Năsăud), Hanul Patrisiei de pe Transfăgărășan, NENA Art Resort By Sharaiman din județul Tulcea (Dunavățu de Jos, Delta Dunării), Ursa Mică Glamping Resort din Șirnea (Fundata, județul Brașov) și Cherhana Resort din Crișan – județul Tulcea (Delta Dunării).

Aflați mai multe despre fiecare locație în galeria care însoțește acest articol.

”Din ce în ce mai mulți turiști români doresc experiențe personalizate cum ar fi servirea meselor în aer liber, activități speciale (degustări de vinuri, sesiuni de gătit sau excursii ghidate), focuri de tabără romantice sau activități de relaxare, care pot fi oferite cel mai bine de către pensiuni, vile, resorturi în natură sau glampinguri. Turiștii caută locuri pitorești, care să le asigure conexiuni cu natura într-un cadru confortabil, precum zone montane, păduri, zone de coastă sau pe malul unui lac”, subliniază Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Sursa foto: Hotel Panoramic

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri