Ministerul Apărării Naţionale a început lucrările de amenajare a spaţiilor de protecţie a populaţiei în localitatea Plauru din judeţul Tulcea, în urma descoperirii resturilor a ceea ce par a fi mai multe drone rusești.

Potrivit MApN, ”î n conformitate cu Hotărârea nr. 31 din 7 septembrie 2023 privind adoptarea unor măsuri de protecţie pe teritoriul naţional din imediata vecinătate a zonei de conflict din Ucraina, emisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Apărării Naționale a început marți, 12 septembrie, lucrările de amenajare a spaţiilor de protecţie a populaţiei la nivelul localităţii Plauru din județul Tulcea.” Satul Plauru face parte din comuna Ceatalchioi.

Lucrările sunt executate de un detașament format din aproximativ 50 de militari de la Brigada 10 Geniu, care acționează cu 20 de mijloace tehnice, pentru instalarea a două adăposturi din elemente prefabricate din beton, precum și pentru executarea lucrărilor de amenajare aferente. Adăposturile, cu dimensiunile 9,6 m lungime, 2 m lățime (la interior) și 1,5 m înălțime (la interior), vor fi predate, după finalizarea lucrărilor, autorităților locale ale comunei Ceatalchioi.

Pe lângă cele 2 adăposturi din Plauru, vor mai fi construite încă 2 și în localitatea Chilia Veche. În zonă vor fi permanent și reprezentanți ai ISU, pentru a reacționa în cazul unor atacuri soldate cu răniți.

Deja în noaptea de 12 spre 13 septembrie a fost emisă și prima avertizare RO-Alert pentru 8 localități din Tulcea, inclusiv Ceatalchioi, ca urmare a unor atacuri rusești asupra portului ucrainean Izmail. Planul autorităților este ca oamenii din zonă să se protejeze în adăposturi imediat ce primesc o astfel de alertă.

Imaginile cu adăposturile prezentate de Ministerul Apărării au provocat variate reacții pe Internet, unii glumind că par a fi ”tuneluri dacice”, iar alții considerând că nu sunt suficient de solide. ”Nu sunt foarte aspectuoase, dar au fost o improvizație”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Ministerul Apărării Naționale/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri