Vladimir Putin a luat poziţie sâmbătă împotriva "ameninţării mortale" şi a riscului de "război civil" reprezentate de şeful grupului paramilitar Wagner Evgheni Prigojin care a declanşat o revoltă împotriva comandamentului rus, relatează AFP. În articol se pot vedea imagini cu trupele Wagner pe străzile din Rostov.

"Este o lovitură de pumnal în spatele ţării noastre şi a poporului nostru", a spus Putin în discursul către naţiune. "Cu asta ne confruntăm, nu este nimic altceva decât o trădare. O trădare provocată de ambiţiile nemăsurate şi interesele personale", a afirmat Vladimir Putin.

"Este o lovitură pentru Rusia, pentru poporul nostru. Şi acţiunile noastre pentru a apăra patria de o asemenea ameninţare vor fi dure", a adăugat el, citat de Reuters. "Toţi cei care au păşit deliberat pe calea trădării, care au pregătit o insurecţie armată, care au luat-o pe calea şantajului şi a metodelor teroriste, vor suferi o pedeapsă inevitabilă, vor răspunde şi în faţa legii şi a poporului nostru", a dat asigurări Putin. Vladimir Putin a fost nevoit să recunoască că situaţia de la Rostov-pe-Don este "dificilă". El a spus însă că "forţele armate şi alte agenţii guvernamentale au primit ordinele necesare".

Rusia este în pragul unui conflict intern între forțele regulate ale Kremlinului și mercenarii din Grupul Wagner, conduși de Evgheni Prigojin.

Evgheni Prigojin, liderul grupului paramilitar Wagner, a afirmat că a intrat în Rusia cu trupele sale și a ocupat orașul Rostov cu scopul de a răsturna conducerea militară, spunând că este "gata să moară" împreună cu cei 25.000 de oameni ai săi pentru a "elibera poporul rus". Cu o zi înainte, șeful mercenarilor a acuzat armata că a tras în trupele sale.

Sursa foto: Printscreen War Monitor - Twitter

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri