Un avion al companiei Japan Airlines cu pasageri la bord a luat foc pe o pistă a Aeroportului Internaţional Haneda din Tokyo, aparent după o coliziune cu o aeronavă a Gărzii de Coastă, conform postului public japonez de televiziune NHK, citat de Reuters şi AFP, transmite Agerpres.

Toţi cei 379 de pasageri aflaţi la bord şi echipajul au fost evacuaţi. Printre pasageri se aflau opt copii, potrivit agenţiei japoneze de ştiri Kyodo.

Imagini în direct difuzate de NHK au arătat că aeronava a izbucnit în flăcări în timp ce derapa pe pistă, iar echipajele de pompieri încercau să stingă incendiul.

În schimb, cinci dintre cele şase persoane care se aflau la bordul celuilalt avion implicat în accident, o aeronavă a Gărzii de Coastă japoneze, sunt date dispărute, potrivit NHK. A şasea persoană a reuşit să părăsească aeronava.

Imaginile filmate la ora locală 17:47 (0847 GMT) au arătat avionul Japan Airlines rulând pe pistă înainte de declanşarea unei mari explozii, care a lăsat avionul în flăcări.

Conform mai multor mass-media locale, a fost vorba despre avionul JAL 5016, un Airbus A50-900 care venea de pe Aeroportul Shin-Chitose de lângă Sapporo (nordul Japoniei) şi care s-a ciocnit cu o aeronavă a Gărzii de Coastă japoneze.

"Nu este clar dacă a existat o coliziune sau nu. Dar ceea ce este sigur este că avionul nostru este implicat", a declarat pentru AFP un oficial al Gărzii de Coastă de pe Aeroportul Haneda din Tokyo.

Garda de Coastă a precizat că investighează posibilitatea ca una dintre aeronavele sale să se fi ciocnit cu avionul de pasageri.

Pe de altă parte, Japan Airlines a transmis că avionul său a lovit cealaltă aeronavă la scurt timp după aterizare, potrivit agenţiei de ştiri Kyodo, adăugând că Ministerul Transporturilor din Japonia investighează accidentul.

Pe pistă au fost împrăştiate resturi şi peste 70 de maşini de pompieri au fost desfăşurate la faţa locului, potrivit NHK.

Tokyo-Haneda este unul dintre cele două aeroporturi internaţionale din capitala japoneză şi unul dintre cele mai aglomerate din lume.

Accidentele în care sunt implicate avioane de linie sunt extrem de rare în Japonia. Cel mai grav dintre acestea a avut loc în 1985, când un avion Japan Airlines s-a prăbuşit între Tokyo şi Osaka, omorând 520 de persoane, unul dintre cele mai grave dezastre aeriene din lume.

Sursa foto: YouTube / Sky News

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri