Mai multe persoane au fost luate ostatice într-o cafenea din oraşul olandez Ede la est de Utrecht, a anunţat un purtător de cuvânt al autorităţilor municipale.

UPDATE: Toate persoanele luate ostatice într-un oraş din Olanda au fost eliberate, iar suspectul a fost arestat, a anunţat poliţia olandeză. "Ultimul ostatic tocmai a fost eliberat. O persoană a fost arestată. Deocamdată, nu putem divulga mai multe informaţii", a anunţat poliţia.

Un larg contingent de poliţie a încercuit zona din centrul oraşului, potrivit media olandeze. Nu se cunoaşte exact numărul de ostatici, media locale evocând între patru şi cinci persoane.

Potrivit poliţiei, circa 150 de persoane au fost evacuate, scrie Agerpres.ro.

"Vedem că sunt multe întrebări asupra motivaţiei. Deocamdată, nimic nu arată că este vorba de un atac terorist", a adăugat poliţia locală pe reţeaua socială X.

Ulterior, poliţia olandeză a anunţat că trei persoane au fost eliberate, dar că luarea de ostatici este în continuare în curs.

Poliţia le-a cerut oamenilor să evite deplasările în centrul oraşului, care este situat nu departe de Arnhem.

Serviciile feroviare din zona afectată au fost anulate.

Olanda a cunoscut o serie de atentate şi de comploturi teroriste, însă nu la scara celor din alte ţări europene, precum Franţa sau Regatul Unit.

În 2019, ţara a fost îndoliată de un atac cu focuri de armă într-un tramvai din oraşul Utrecht, atac care a făcut patru morţi. Un bărbat de origine turcă, identificat drept Gokem Tanis, a mărturisit ulterior că a avut o motivaţie teroristă pentru acest atac, care a dus la încercuirea celui de-al patrulea cel mai mare oraş al ţării.

Tot în 2019, poliţia olandeză a inculpat doi jihadişti care ar fi plănuit un atentat terorist ce implica intervenţia de kamikaze şi de maşini-capcană.

În 2004, cineastul olandez Theo van Gogh a fost asasinat la Amsterdam de un bărbat cu legături cu o reţea teroristă islamistă olandeză.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri