Primăria Municipiului Buzău a introdus vineri în circulaţie 13 autobuze electrice, după doi ani de la momentul achiziţionării lor, întârzierea fiind cauzată de două proiecte aflate în implementare cu care cumpărarea acestora se afla în strânsă legătură, relatează Agerpres.

Prin intermediul unor echipamente, autobuzele electrice comunică atât cu locaţiile semaforizate din intersecţii pentru prioritizarea în trafic, cât şi cu cele două centre de monitorizare a traficului şi a flotei din cadrul companiei de transport.

"Azi lansăm în circulaţie prima flotă de 13 autobuze electrice ecologice dotate cu tehnologie de cel mai înalt nivel. Avem sistem de E-ticketing montat în autobuz, sistem de supraveghere video în interior şi în exterior, sistem de informare călători, atât în staţii, cât şi în interior, Wi-fi gratuit în autobuz. Autobuzele comunică cu intersecţiile semaforizate prin dispozitivele montate în vederea prioritizării în trafic şi creşterii vitezei de deplasare. Această achiziţie va fi urmată de încă alte 36 de autobuze electrice din fonduri europene prin intermediul Primăriei Municipiului Buzău astfel încât să tindem către o flotă 100% electrică. Autobuzele au 12 metri, 80 de locuri, scaune şi locuri în picioare, locuri pentru vârstnici, persoane cu dizabilităţi, au prize de încărcare, îţi poţi încărca telefonul, panou de afişaj în interior", a declarat directorul societăţii de transport în comun Trans-Bus, Gică Toader.

Sistemul de E-ticketing oferă posibilitatea de utilizare a unei călătorii pe mai multe rute de transport.

"Cu un singur bilet de călătorie, fie el pe suport de hârtie, card sau electronic pe telefonul mobil, se poate călători maxim 60 de minute pe orice mijloc de transport, chiar dacă presupune schimbarea rutei, a autobuzului", a precizat directorul general al societăţii furnizoare a soluţiei tehnice, Alexandru Irimia.

Autobuzele au fost achiziţionate, cu fonduri europene, în urmă cu doi ani, dar nu au fost introduse în circulaţie, achiziţia aflându-se în strânsă legătură cu alte două proiecte care se aflau în derulare.

"Autobuzele au fost achiziţionate pe două proiecte, avem nouă autobuze marca BYD, producător din China şi marca Temsa, producător Turcia. Autobuzele au cinci ani garanţie, în 2022 au fost achiziţionate, suntem în 2024, sunt în perioada de garanţie. Aceste autobuze au fost achiziţionate pe două proiecte, modernizare şi creşterea gradului de siguranţă al transportului public în municipiul Buzău şi proiectul de modernizare a celor trei bulevarde, Transilvaniei, Unirii şi Industriilor, prin care s-a resistematizat infrastructura stradală. Aceste proiecte au fost complementare, până nu s-au finalizat, nu am putut să testăm funcţionalităţile", a subliniat directorul Trans-Bus.

Sursa foto: Transbus Buzău

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri