Premierul Mihai Tudose a cerut la intalnirea pe care a avut-o cu seful ANAF si ministrul Finantelor, ca pana joi sa aiba pe masa o foaie de parcurs in care sa fie prezentati pasii pentru realizarea unei structuri informatice, un sistem unitar care sa interconecteze toate bazele de date legate de fiscalitate, respectiv a Ministerului Finantelor (MFP), ANAF si Trezoreria, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), scrie News.ro.

In paralel, Fiscul face o analiza pentru a vedea ce oameni trebuie realocati in zonle unde exista deficiente, potrivit presedintelui ANAF, Bogdan Stan.

”Suntem intr-o analiza si vom prezenta premierului un material in acest sens. Analiza va avea in vedere eficientizarea factorului uman, raportat la veniturile incasate la buget pe fiecare regiune si la numarul de contribuabili administrati. (...) Va fi nevoie de realocare resurselor umane pe zonele deficitare, nu vorbim de disponibilari. (...) Angajatii trebuie sa fie eficienti acolo unde avem deficiente”, a afirmat Stan.

El a precizat ca nu i-a fost ceruta demisia ”pana in acest moment” si nici nu i-a fost dat vreun ultimatum.

Presedintele ANAF a mai spus ca premierul Tudose a promis sprijin pentru rezolvarea problemelor legate de plata salariilor angajatilor in ultimele doua luni.

Citeste si:

”Suntem fara bani pentru cheltuielile salariale pe ultimele doua luni. Premierul ne-a promis sprijin pentru a gasi solutii in vederea platii salariilor pe ultimele doua luni”, a afirmat Stan.

Presedintele Fiscului considera ca noul sistem unitar este necesar in conditiile in care sistemul IT al ANAF, care gestioneaza peste 270 de baze de date, este invechit, cu servere achizitionate in 1999.

Sursa foto: Shutterstock/Ditty_about_summer