Patria Bank (PBK), fosta Banca Carpatica, a inregistrat o pierdere de 26,1 mil. lei in primul semestru din acest an, in scadere cu 4,2 mil. lei comparativ cum perioada similara din 2016.

Banca si-a imbunatatit in intervalul ianuarie – iunie 2017 atat incasarile din comisioane cat si cele din dobanzi. Astfel, la finalul lunii iunie, Patria Bank a avut venituri nete din dobanzi de 47,4 mil. lei (+21,5% y/y) si venituri nete din comisioane si speze de 10,7 mil. lei (+52,7% y/y).

Cheltuielile operationale s-au marit cu 28%, ajungand la 86,4 mil. lei la finalul S1 2017.

Activele bancii au ajuns la 3,46 mld. lei, in scadere cu 4,3% fata de nivelul de 3,61 mld. lei notat la finalul anului trecut.

Patria Bank S.A. este rezultatul fuziunii prin absorbtie dintre fosta Banca Comerciala Carpatica S.A. (in calitate de entitate absorbanta) si fosta Patria Bank S.A. (in calitate de entitate absorbita), care a avut loc la data de 1 mai 2017. Decizia privind modificarea denumirii societatii absorbante din Banca Comerciala Carpatica S.A. in Patria Bank S.A. a fost implementata odata cu data realizarii fuziunii.

Situatia rezultatului flobal aferenta aceleiasi perioade a anului trecut (semestrul I 2016), respectiv situatia pozitiei financiare aferenta sfarsitului de an 2016 reprezinta situatia consolidata a celor doua banci anterior fuziunii.

Actiunile Patria Bank scadeau luni cu 2,4% pe Bursa de Valori Bucuresti, in conditiile in care majoritatea emitentilor de pe BVB inregistrau fluctuatii negative.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri