Doua banci din Romania au intrat in Top 10 celel mai sigure banci din Europa Centrala si de Est. Clasamentul este realizat de revista americana Global Finance si cuprinde cele mai sigure banci din lume.

Clasamentul celor mai sigure banci din Europa Centrala si de Est are pe primele doua pozitii doua banci din Cehia, iar pe urmatoarele 4 pozitii se afla mai multe banci din Polonia. Locurile 7 si 8 revin catre doi jucatori din tara noastra, respectiv BRD – Groupe Societe General si Banca Comerciala Romana. Topul este incheiat de catre cei de la OTP Bank din Ungaria si Vnesheconombank din Rusia, conform raportului emis de catre acestia.

screenshot: Safest Bank 2017 / Global Finance

“Tarile din Europa Centrala si de Est se afla sub o presiune geopolitica in crestere, ca urmare a tensiunilor ridicate dintre marile puteri ale lumii. Topul nostru referitor la cele mai sigure banci din regiune prezinta institutii financiare care au reusit sa isi formeze o fundatie solida”, a declarat directorul editorial al revistei Global Finance, Joseph D. Giarraputo.

Cei de la Global Finance au intocmit acest clasament pe baza evaluarii ratingurilor pentru datoria in valuta pe termen lung, acordate de Moody”s, Standart & Poor”s si Fitch, si a activelor celor mai mari 1000 de banci din lume.

Infiintata in 1987, revista Global Finance este specializata in finante si banci. Revista americana alcatuieste in fiecare an clasamente ale performantelor bancilor si ale altor furnizori de servicii financiare din toata lumea

Sursa foto: By Peter Kim / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri