UniCredit Bank a devenit prima banca comerciala din Romania care a reusit sa atraga o finantare in celebrul "Plan Junker" - prin Fondul European pentru Investitii Strategice (EFSI) - in valoare de 50 milioane de euro. Banca va finanta astfel in conditii mai avantajoase IMM-urile si startup-urile care creeaza locuri de munca si angajeaza in special tineri.

Acordul intre BEI si UniCredit Bank ar permite finantarea la costuri mai accesibile a IMM-urilor si startup-urilor, incurajand in acelasi timp crearea de locuri de munca.

"Micile afaceri au un rol crucial in economia tarii: ele aduc in piata produse inovatoare si asigura job-urile din comunitatile locale. Un acces mai bun la finantare este "combustibilul" de care au nevoie pentru a propulsa economia, iar Fondul European pentru Investitii Strategice, alaturi de fondurile de coeziune, sunt exact combustibilul de care au nevoie. Acordul semnat intre Banca Europeana de Investitii (BEI) si UniCredit va asigura fonduri de 50 milioane de euro pentru circa 100 de IMM-uri din toata tara", a punctat Corina Cretu, comisarul european pentru Politici Regionale.

Potrivit Comisiei Europene, IMM-urile reprezinta 99,7% din firmele din Romania si sustin aproximativ doua treimi din salariatii din economie, circa 2,6 milioane de persoane. IMM-urile contribuie cu 29,8 miliarde euro la PIB, circa 50% din valoarea adaugata in economia romaneasca.

"Noul acord de imprumut si angajamentul nostru solid in sustinerea activa a investitiilor clientilor ne vor permite sa facilitam in continuare dezvoltarea IMM-urilor, segmentului Mid-Cap, startup-urilor si a companiilor inovatoare din diferitele sectoare economice ale Romaniei, oferind acces facil la finantare la preturi mai bune. O atentie speciala va fi acordata imbunatatirii accesului la finantare pentru proiectele inovatoare compatibile cu initiativa"InnovFin EU Finance for Innovators", sustinuta de Horizon 2020", a declarat si Rasvan Radu, CEO al UniCredit Bank.

In ceea ce priveste finantarile de la BEI, Romania are una dintre cele mai mici ponderi a investitiilor in raport cu PIB, dupa cum rezulta din infograficul de mai jos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri