Cursul de schimb ramane intepenit la borna de 4,65 lei/euro, inregistrand doar o scadere nesemnificativa la referinta BNR, in timp ce indicele ROBOR ajunge la maximele ultimilor 3 ani, conform datelor publicate de banca centrala.

Astfel, cursul oficial a scazut nesemnificativ, cu doar 0,03%, la 4,6482 lei/euro, in timp ce referinta fata de dolar a coborat mai puternic, cu 2,4 bani, la 3,9671 lei/dolar american.

Nivelul la care este cotat in prezent un euro nu este deloc surprinzator, tinand cont de deficitul comercial tot mai mare. De altfel, si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a explicat recent ca leul se afla pe o tedinta de depreciere de durata, categoric asociata cu situatia balantei de plati, aflata in deteriorare, in special din cauza importurilor masive de bunuri de consum, alimentate de politica de stimulare a consumului populatiei.

Leul se afla pe o tedinta de depreciere de durata, categoric asociata cu situatia balantei de plati, aflata in deteriorare, in special din cauza importurilor masive de bunuri de consum, alimentate de politica de stimulare a consumului populatiei

ROBOR urca la maximele ultimilor 3 ani

ROBOR la 3 luni, rata medie a dobanzii la care bancile romanesti se imprumuta intre ele, a urcat marti pe piata interbancara la nivelul de 1,92%, de la 1,89% cat a fost in sedinta de luni, conform datelor BNR. ROBOR la 3 luni este principalul indicator dupa care se calculeaza creditele cu dobanda variabila, in lei.

Indicele ROBOR la trei luni a revenit la valoarea din luna noiembrie 2014. Astfel, pe data de 3 noiembrie 2014, indicele se situa la 1,94% pe an. In ceea ce priveste indicele la 6 luni, acesta a ajuns, marti, la 2,07% pe an, de la 2,06% luni.

Conform datelor BNR, la inceputul anului, ROBOR era la 0,87%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri