Am testat pentru voi aplicatia Revolut in cazul unui transfer din lei in euro, tranzactie care in mod normal prin banci este supusa unui curs de schimb nefavorabil si/sau unor comisioane. Iata ce puteti face pentru a realiza aceasta tranzactie fara costuri, la cursul interbancar, in timp real.

Startup-ul Revolut incearca sa obtina cele mai mici rate de schimb valutar, similare cu cele din piata interbancare, iar in cazul in care un client vrea sa realizeze conversii valutare cu valori mai mari de 5.000 euro sau lire sterline va avea nevoie de un cont premium. In acest caz, Revolut va taxa tranzactiile valutare cu 0,5% din valoare.

Atunci cand folosesti cardul Revolut pentru a plati in strainatate, startup-ul aplica acelasi mecanism, oferindu-ti costuri mai mici decat in cazul metodelor traditionale la conversiile valutare realizate in cazul platii cu cardul.

Potrivit Techradar.com, Revolut atrage intre 3.000 si 3.500 de clienti noi in fiecare zi, dublu fata de cati atragea in urma cu trei luni. In total, clientii au realizat 42 de milioane de tranzactii, de peste 6 miliarde de dolari.

Romanii isi doresc mai multe...
Citeste si: Romanii isi doresc mai multe banci digitalizate pe piata locala

Cei peste 1 milion de clienti sunt din tarile si zonele urmatoare:

1. Regatul Unit al Marii Britanii: peste 500.000
2. Franta: 150.000 in Franta
3. Tarile Baltice: 60.000
4. Germania: 50.000
5. Irlanda: 50.000
6. Restul Europei: 200.000

Din totalul de clienti, 42% au varste intre 25 si 35 de ani. Recent, startup-ul a inceput sa dezvolte echipe in piete importante care sa se concentreze pe atragerea utilizatorilor si cresterea business-ului. De asemenea, aspiratia celor de la Revolut consta in extinderea pe pietele din SUA, Singapore, Hong Kong, Austrlia si Noua Zeelanda la inceputul lui 2018.

Revolut a mai anuntat in aceasta toamna ca planuieste sa isi obtina licenta de banca, sa lanseze o asigurare de calatorie si sa le ofere clientilor capacitatea de a cumpara obligatiuni, actiuni si criptomonede.

Revolut depaseste borna de...
Citeste si: Atentie banci! Revolut depaseste 50.000 de utilizatori in Romania