In ultimii ani, riscul de terorism nu mai constituie unul exceptional in Europa, de exemplu, si, din pacate, acesta s-a manifestat nu doar in zone de conflict, ci si in afara acestora. Chiar si primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat ca amenintarea unor atacuri teroriste reprezinta o "parte integranta a vietii intr-o metropola". Astfel, majoritatea companiilor de asigurari din intreaga lumea si-au revizuit oferta si au inceput sa includa si riscuri, istoric excluse. In Romania, Gothaer devine primul asigurator care include riscurile de terorism, greve, revolte si tulburari civile in polita de asigurare medicala pentru calatorii in strainatate.

Riscul de terorism, dar si riscurile de greve, revolte si tulburari civile, erau pana acum in mod traditional prevazute la excluderi, la acest capitol ramanand acum doar situatiile in care sunt implicate arme nucleare, biologice sau chimice, in cadrul politelor de asigurari de calatorie GoTRAVEL si MyTRAVELS de la Gothaer.

Acoperirea urmeaza teritorialitatea politei de calatorie in strainatate, putand fi valabila in intreaga lume, cu exceptia zonelor de conflict, acoperind cheltuielile medicale survenite ca urmare a vatamarilor aparute in cazul unui eveniment asigurat.

"Este normal sa ne adaptam oferta de asigurare in functie de nevoia de protectie pe care o au clientii nostri, incluzand aceste riscuri in mod automat printr-o acoperire unica pe piata din Romania. Acesta este rolul unui asigurator, de a fi prezent si de a oferi solutii, cum si cand este nevoie", a adaugat Anca Babaneata, CEO Gothaer Asigurari Reasigurari.

Gothaer este un asigurator din top 10, cu peste 200 de angajati si un volum de prime brute subscrise de 97.8 milioane de lei in 2016.

Sursa foto: wellphoto / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri