De luni, populatia ar trebui sa poata cumpara titluri de stat de la Trezorerie! Dar MFP a uitat sa publice prospectul!

Ministerul Finantelor Publice (MFP) amageste populatia cu titluri de stat incerte. In programul de emisiuni pentru 2018 sunt prevazute doua astfel de emisiuni pentru populatie, in cadrul programului Tezaur, in primul trimestru din acest an, prima urmand sa inceapa luni, 22 ianuarie. Nu se stie, insa, ce suma va fi scoasa la vanzare si, mai ales, la ce dobanda.

In programul pentru intregul an, afisat pe site-ul MFP, se precizeaza ca prospectul de emisiuni de titluri de stat pentru populatie pentru primul trimestru se va publica la inceputul lunii ianuarie. In acelasi program se mentioneaza faptul ca, in primele trei luni ale anului, se vor derula doua astfel de emisiuni: una cu scadenta la doi ani, cu perioada de subscriere de 4 saptamani, intre 22 ianuarie si 16 februarie, si una pe trei ani, cu perioada de subscriere intre 5 si 30 martie.

De asemenea, in documentul citat se mentioneaza faptul ca ratele dobanzilor aferente celor doua emisiuni “urmeaza sa fie anuntate in prospectul aferent primului trimestru al anului 2018, care va fi publicat in luna ianuarie”.

In momentul publicarii acestei stiri, insa, pe site-ul Ministerulul Finantelor Publice nu exista prospectul de emisiune pentru titlurile pentru care romanii ar trebui sa poata subscrie incepand de luni.

Se stie, insa, ca titlurile de stat au valoarea nominala de 1 leu si nu vor putea fi tranzactionate. Informatia a fost publicata inca de anul trecut, cand MFP anunta lansarea programului Tezaur, prin care populatia poate cumpara titluri de stat dedicate direct de la Trezorerie.

Citeste si:
Datoriile companiilor de stat au ajuns la 6% din PIB.Unde se duc banii
Datoriile companiilor de stat...

Timp de 2 ani, in 2015 si 2016, populatia a putut cumpara titluri de stat in cadrul programului Fidelis, insa acesta pare abandonat, avand in vedere ca in 2017 nu a fost lansata nicio emisiune, iar oficialii Finantelor nu au mai amintit de el.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri