"Suntem in acel punct de cotitura in care platile cu telefonul, in cateva tari, incep sa creasca foarte repede si sunt sigur ca motivul pentru care scaleaza acum este acela ca utilizatorii stiu cum sa faca plata in mod contactless. Sunt tari in care platile contactless au o pondere de peste 80% [...] Ne aflam in fata unui prim proiect lansat live in Romania, dar ne asteptam sa mai vina si altii", a declarat Ghita in cadrul emisiunii Profesionistii in Banking.

Intr-un orizont de 2 ani, deci sfarsitul lui 2019, probabil ca vom avea proiecte (de plati mobile) scalabile si in Romania. As vedea insa conceptul de digital wallet intr-un mod mai larg, nu doar platile NFC. Telefonul, cel putin in etapa asta de dezvoltare, va fi instrumentul folosit pentru orice tine de administrarea de bani. Platile in magazin sunt cel mai cunoscut concept.

Banca Transilvania a lansat saptamana trecuta BT Pay, aplicatia mobila de tip wallet pentru cumparaturi si transfer de bani cu telefonul, in care se poate ingloba un card de debit sau de credit MasterCard sau Visa. BT Pay este primul wallet din Romania care permite plati contactless, bazat pe tehnologia inteligenta de plata Visa Token Service si MasterCard Digital Enablement Service. Cititi AICI mai multe detalii despre cum functioneaza aplicatia.

Sursa foto: s4svisuals / Shutterstock.com