Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, vrea ca ANAF sa le trimita contribuabililor instiintari in format electronic, argumentand ca "suntem in secolul 21, intr-un an destul de avansat", iar ANAF cheltuieste, anual, milioane de euro, noteaza Digi24.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, ca, in fiecare an, ANAF cheltuieste zece milioane de euro doar cu plicurile in care trimite prin Posta instiintari contribuabililor si vrea ca acestea sa fie trimise in format electronic, deoarece „nu putem sa tinem o tara pe loc pentru unii sau altii” care nu au Internet.

”Va dau un exemplu, asa, ca timp de cheltuiala care trebuie sa dispara urgent din zona publica. Fiscul stiti ca trimite acele plicuri catre contribuabili. Cheltuiala anuala pe aceasta zona este undeva la zece milioane de euro. Un total nejustificat. Adica putem sa aplicam aici clar o masura care sa duca la evitarea trimiterii prin Posta a acestor plicuri, pe care de foarte multe ori cei vizati nu le ridica de la Posta. Noi emitem, dar ei nu ridica si atunci este un exemplu mic, dar cumulate cu altele, veti vedea ca sumele sunt foarte mari”, a declarat Teodorovici.

Ministrul a afirmat ca la nivelul Guvernului va fi propus un set de masuri, acestea urmand sa fie comunicate public. De asemenea, Teodorovici spune ca suntem in secolul 21, iar din cauza celor care nu au Internet, „nu putem sa tinem o tara pe loc”

„Va fi un set de propuneri, il discutam la nivelul conducerii Guvernului si vom comunica public toate aceste masuri. Cei care spuneti ca nu au (Internet – n.r.), eu am urmatoarea abordare, repet, suntem in secolul 21, intr-un an destul de avansat. Nu putem sa tinem o tara pe loc pentru unii sau altii. Vom vedea pentru fiecare zona in parte ce se poate face la nivelul administratiei centrale si locale, pentru ca toti cei care sunt contribuabili sa aiba acces, sa poata sa comunice online cel putin cu zona de Fisc”, a continuat acesta.

Intrebat cum va trimite scrisori in format electronic oamenilor din „varful muntelui”, Teodorovici a replicat: ”O sa vedeti ca solutiile vor fi si pentru zonele din varful muntelui. O sa vedeti cat de frumos le asezam in practica”.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Grigore Popescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri