ANAF nu va mai pasui firmele care nu respecta reglementarile in privinta dorarii cu case de marcat electronice. Ajunge! Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici avertizeaza ca in luna august vor avea loc verificari ample la firme ale institutiilor statului pentru combaterea evaziunii fiscale, a muncii la negru si a altor nereguli, dar promite ca acestea nu vor “agresa” contribuabilii.

“Vom incepe in august un program amplu de verificari, in care vor fi implicati si colegi de la Ministerul Muncii, vor fi verificari pe partea de evaziune fiscala, pentru partea de munca la negru. Avem, slava Domnului, zone de evaziune. In ceea ce priveste casele de marcat, avem un proiect de Hotarare de Guvern care scoate din sfera Legii prevenirii aspectele legate de acestea. Ajunge! Au fost situatiii de amanare, dar cred ca la noii in tara nu trebuie sa mai avem aceste abordari”, a declarat Teodorovici.

Acesta sustine ca regulile trebuie respectate de toata lumea, pentru ca orice concesie inseamna un tratament incorect fata de cei corecti.

Ministrul Finantelor omite, insa, un aspect extrem de important al acestei probleme: faptul ca ANAF nu are capacitatea informatica de a prelua si a procesa in timp real datele furnizate de firme prin intermediul caselor de marcat electronice. Programul de informatizare a Fiscului este abandonat de mai multi ani si autoritatiule nu reusesc sa depaseasca, in aceasta privinta, stadiul declarativ.

In consecinta, presiunea pusa pe firme pentru dotarea cu case de marcat cu jurnal electronic este doar o masura de imagine si, de ce nu, o sursa de venit la buget din eventuale amenzi aplicate pentru neconformare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri