Startup-ul fintech Revolut, cu peste 15.000 de clienti in Romania, a trecut pe break-even pentru prima data, in luna decembrie a anului trecut, o reusita importanta pentru business-ul infiintat in 2015 de catre Nikolay Storonsky si Vlad Yatsenko, ce a atras investitii de 90 de milioane de dolari.

Industria startup-urilor europene din zona fintech are un nou jucator ce a a atins pragul de rentabilitate, in urma anuntului facut de catre reprezentantii Revolut. Aceasta reusita este pusa pe seama cresterilor importante inregistrate in ultimele luni in ceea ce priveste numarul de clienti si volumele tranzactionate.

Asadar, ultimele doua luni le-au adus celor de la Revolut o crestere de 50% a numarului de clienti, ajungand la 1.5 milioane, cu peste 6.000 de inregistrari zilnic. Intr-un interviu acordat luna trecuta pentru wall-street.ro, oficialii au precizat ca au peste 15.000 de clienti in Romania, dintre care 33% sunt utilizatori premium.

In ceea ce priveste volumele tranzactionate lunar, acestea au inregistrat o crestere de 700% in ultimele 12 luni, ajungand la 1,5 miliarde de dolari. Per total, din 2015 pana in prezent, startup-ul a procesat peste 60 de milioane de tranzactii, al caror volum depaseste 10 miliarde de dolari.

Revolut

“Chiar daca este incurajator sa vedem ca modelul nostru de business este unul eficient, prioritatea noastra actuala nu este aceea de a deveni o afacere profitabila. Momentan, eforturile noastre se concentreaza pe expansiunea in cat mai multe tari posibile, fiind pe punctul de a intra pe pietele din Statele Unite ale Americii, Singapore si Australia”, a precizat Nikolay Storonsky, CEO Revolut.

Pe langa Statele Unite ale Americii, Singapore si Australia, oficialii poarta deja discutii pentru accesarea pietelor din India, Brazilia, Africa de Sud si Emiratele Arabe Unite.

Aplicatia celor de la Revolut le permite clientilor sa isi deschida un cont curent in 60 de secunde prin intermediul caruia pot detine si schimba 25 de monede, la un curs valutar interbancar, realiza transferuri internationale gratuit si plati in peste 130 de valute, fara comisioane. In ultimele luni, acestia au mai adaugat optiuni precum cumpararea de criptomonede, credit instant si activarea unei asigurari de calatorie in functie de locatia clientului. Startup-ul a atras pana in acest moment investitii totale de 90 de milioane de dolari, de la entitati precum Index Ventures sau Ribbit Capital.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri