Conform datelor BNR marjele nete de dobanda aplicate in sectorul bancar din Romania au consemnat cresteri generalizate in ianuarie, evolutie determinata de majorarea ratelor de dobanda la credite, in contextul ciclului monetar post-criza din Romania si semnalelor privind finalul politicii monetare relaxate fara precedent implementata de Banca Centrala Europeana in Zona Euro, reiese dintr-o analiza a Bancii Transilvania.

Astfel, pe segmentul credite-depozite in sold in lei, marja neta de dobanda a crescut cu 20 puncte baza luna/luna la 6,18 puncte procentuale in ianuarie, cel mai ridicat nivel din decembrie 2006. Aceasta evolutie a fost determinata de cresterea ratei de dobanda la credite cu un ritm lunar de 29 puncte baza la 7,63%. In acelasi timp, rata de dobanda la depozite a urcat cu doar opt puncte baza luna/luna la 1,45%.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont