"Cu lichiditatile pe care le avem acum la dispozitie, in 2018 si 2019 ne aflam intr-o zona de finantare 'safe' a investitiilor, luand in calcul un nivel de aproximativ 45 mil. euro investiti pe filiala. Cu cash-ul din IPO ne propunem sa finantam exclusiv investitiile, nu dividendele. Totusi, dupa anul viitor, este clar ca trebuie sa ne gandim la alte forme de finantare", a subliniat Stancu.

El a explicat ca Electrica activeaza intr-un domeniu in care sustenabilitatea profitului vine din investitii, iar in prezent incepe sa beneficieze de acest nivel al investitiilor.

Potrivit Strategiei Energetice a Romaniei pentru perioada 2016-2030, necesarul de investitii aferente retelelor electrice in Romania este estimat la aproximativ 500 milioane de euro anual, pana in 2030. Din aceasta suma, cei trei operatori de distributie din cadrul grupului Electrica si-au asumat, pentru 2018, un plan record de investitii, in valoare de 200 milioane de euro (900 milioane de lei).

Mesajul catre guvernanti: promovati mai mult companiile romanesti!

Intrebat de catre moderator ce ar transmite primului ministru sau lui Liviu Dragnea pentru a sustine piata de capital romaneasca, Stancu a subliniat importanta ca guvernantii sa “ridice Romania ca vizibilitate”, pentru ca acest lucru se va transpune in bunastarea cetatenilor.

Mihaela Biciu, Tradeville:...
Citeste si: Cum vrea sa castige investitori cel mai important broker online pe BVB

Marile companii listate pe BVB ofera randamente ale dividendelor pe care nu le mai vedem in Europa. 6-8%, poate chiar mai bine, si constant. Cu aceste lucruri ar trebui sa iesim mai des la nivel de mesaje.

“Avem nevoie de companii solide, care arata bine inclusiv pe piata de capital. Cred ca ar trebui sa fie un mic punct pe ceea ce ar trebui sa se numeasca strategia de tara a Romaniei, si anume promovarea companiilor romanesti, unele care pot avea si o amprenta regionala”, a precizat CEO-ul Electrica.

A noua editie a conferintei The New Market este organizata de wall-street.ro cu sprijinul Electrica, Fondul Proprietatea, SIF Banat-Crisana, Depozitarul Central si SIF Muntenia.

Statul si francezii au...
Citeste si: Statul si francezii au refuzat listarea Engie pe BVB

Sursa foto: Ovidiu Udrescu