OTP Bank anunta ca analizeaza aspectele juridice ale scrisorii emise de BNR prin care a fost instiintata ca banca centrala se opune preluarii Bancii Romanesti si ia in calcul depunerea unei contestatii pana la termenul limita, de 29 martie.

"Indiferent de rezultatul final, managementul OTP Bank este in continuare dedicat obiectivului de a-si intari prezenta pe piata din Romania, prin crestere organica sau prin noi achizitii. In acelasi timp, OTP Bank va continua directia strategica de achizitii dedicata Europei Centrale si de Est. Complementar capitalului alocat pentru cresterea organica, managementul intentioneaza sa aloce o parte semnificativa a capitalului extra generat catre viitoare achizitii cu potential de valoare adaugata", se arata in comunicatul bancii ungare.

BNR a anuntat saptamana trecuta ca se opune preluarii Bancii Romanesti de catre OTP Bank Romania. Institutia nu a precizat, insa, motivele pentru care a respins preluarea.

"Banca Nationala a Romaniei (BNR) informeaza ca in temeiul Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului, aprobata cu modificari si completari prin Legea 227/2007, al Regulamentului BNR nr. 6/2008 privind inceperea activitatii si modificarile in situatia institutiilor de credit, persoane juridice romane si a sucursalelor din Romania ale institutiilor de credit din state terte, precum si al Regulamentului BNR nr 11/2007 privind autorizarea institutiilor de credit, persoane juridice romane, si a sucursalelor din Romania ale institutiilor de credit din state terte, se opune intentiei OTP Bank Romania SA de a achizitiona o participatie calificata directa (in proportie de 99,28%), respectiv intentiei OTP Bank Nyrt. de a achizitiona o participatie calificata indirecta (in proportie de 99,28%), din capitalul social si drepturile de vot ale Bancii Romanesti SA, membra a Grupului National Bank of Greece", se mentioneaza in comunicat.

Institutia nu a explicat, insa, care sunt motivele pentru care a respins tranzactie.

"Reiteram faptul ca, potrivit dispozitiilor art.52 din Legea nr.312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, informatiile obtinute in cursul exercitarii atributiilor bancii centrale in domeniul autorizarii, reglementarii si supravegherii prudentiale a institutiilor de credit sunt considerate secret profesional si implica respectarea obligatiei corelative de pastrare a confidentialitatii, putand fi dezvaluite numai in conditiile expres prevazute de lege", se subliniaza in documentul citat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri