IFC acorda Alpha Bank Romania o linie de credit de 30 mil. dolari

IFC, parte a Bancii Mondiale, a acordat Alpha Bank Romania o linie de credit in valoare de 30 de milioane de dolari pentru a extinde disponibilitatea de finantare a schimburilor comerciale pentru importatorii si exportatorii din Romania.

Linia de credit a fost acordata in urma unui parteneriat incheiat de IFC cu Alpha Bank Romania in cadrul Programului de Finantare a Comertului Global (GTFP), care sprijina comertul pe pietele emergente prin acordarea de garantii partiale sau totale pentru tranzactiile comerciale individuale garantate prin ratingul triplu-A al IFC.

"Alpha Bank Romania este dedicata rolului sau de a promova valorile operatiunilor bancare comerciale si sustinerii atat a marilor companii cat si a companiilor mici si mijlocii, in activitatile de comert international", a declarat Sergiu Oprescu, presedinte al Alpha Bank Romania.

El a aratat ca noul parteneriat cu IFC va avea un impact pozitiv asupra eforturilor bancii de a sustine cresterea economica a Romaniei. "Prin intermediul programului GTFP, IFC canalizeaza finantarea in economiile care au nevoie sa dezvolte oportunitatile comerciale pentru companiile locale. Accesul la finantarea comertului este importanta in special pentru companiile mai mici, care depind de exporturi pentru a ramane viabile si a continua sa se dezvolte", a declarat Marcos Brujis, director al IFC Global Industry.

De la lansarea proiectului, in 2005, Programul de Finantare a Comertului Global al IFC a emis peste 21.000 de garantii in valoare totala de 36 miliarde de dolari bancilor privind obligatiile de plata legate de comert ale clientilor sai, institutii financiare din pietele emergente. Programul include mai mult de 280 de banci partenere in peste 95 de tari din pietele emergente. Alpha Bank Romania se afla printre cele mai mari zece banci de pe piata locala, unde are o retea de 149 de sucursale si circa 2.000 de angajati.

Citeste si:
Doua mari banci internationale critica taxa pe banci impusa de Guvern
Doua mari banci...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri