Inflatia ar putea atinge un maxim de 5% in luna mai, dar va reveni spre 3% pe final de an. In aceste conditii si tinand cont si de dobanda de politica monetara, la ce ROBOR mediu ar trebui sa se astepte clientii bancilor cu credite in lei?

„Chiar daca dobanda s-ar apropia de nivelul previzionat al inflatiei, de 3% pentru finalul anului, semnificativ mai mult fata de unde eram acum un an si jumatate, capacitatea de a sustine serviciul datoriilor ar ramane la parametri rezonabili ca urmare a cresterilor salariale”, a declarat intr-un interviu acordat wall-street.ro Claudiu Cercel, director general adjunct al BRD SocGen.

El a mai explicat ca, in pofida cresterii accelerate a indicelui ROBOR din ultima perioada, dobanzile raman la un nivel istoric foarte jos in Romania.

Daca dobanda de politica monetara ajunge undeva la 3% la sfarsitul anului, ROBOR poate ramane sub 3%. Asta ar insemna o medie anuala a ROBOR undeva in zona lui 2,50%.

Economistii BRD se asteapta la un varf al inflatiei in luna mai, spre 5%, pentru ca pe final de 2018 inflatia anuala sa se intoarca spre 3%.

Cititi AICI interviul complet cu directorul BRD Claudiu Cercel.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri