Conform sondajului realizat in ultimul trimestru al anului trecut, cele mai mari institutii de credit din Romania au identificat sase riscuri ridicate si doua moderate, similar rezultatelor exercitiului anterior (septembrie 2017).

“Primele trei riscuri cu potential sistemic ridicat la adresa sectorului bancar autohton se mentin aceleasi cu cele de la evaluarea precedenta: cadrul legislativ incert si impredictibil in domeniul financiar-bancar, cu implicatii asupra solvabilitatii sectorului bancar; riscul de crestere a costului de finantare ca urmare a majorarii ratei dobanzii si/ sau a deprecierii monedei nationale cu efecte negative asupra capacitatii de plata a debitorilor, in special a populatiei si IMM si riscul deteriorarii rapide a increderii investitorilor in economiile emergente in contextul evolutiilor externe si/sau interne. Se remarca o crestere a impactului in cazul materializarii riscurilor legate de cresterea costului finantarii si de deteriorarea increderii investitorilor in economiile emergente”, se subliniaza in documentul citat.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock