Facebanx, companie care a dezvoltat una dintre primele solutii integrate de recunoastere faciala, poate fi descoperita la conferinta Future Banking. Fintech-ul cu sediul in Londra are drept co-fondator un roman cu peste 12 ani de experienta in dezvoltarea de software. Andrei Danila va povesti pe scena Future Banking despre potentialul de a reduce fraudele in industria financiara prin utilizarea solutiei biometrice.

Co-fondatorul Facebanx poate fi urmarit in ziua II, 11 mai, la Future Banking. Inscrie-te GRATUIT aici.

Solutia Facebanx completeaza solutiile existente de KYC (identificarea clientului - n.r.) si poate preveni fraudele si furtul de identitate.

Userii isi adauga imaginea fetei in cont folosindu-se de camera smartphone-ului sau a laptop-ului, iar apoi soft-ul verfica in baza de date la orice noua autentificare daca este vorba de o persoana reala sau o tentativa de frauda. In fluxurile de identificare video ale bancilor, clientii sunt rugati uneori sa se identifice prin selfie-uri, ceea ce lasa loc fraudelor, intrucat banca nu poate verifica in timp real daca chiar clientul este cel care a trimis poza sau cineva i-a furat identitatea.

Andrei Danila (foto) are o experienta de peste 12 ani in dezvoltarea de solutii software, in 2016 lansand compania Code932, in Iasi. Ulterior, in 2013 a fondat alaturi de Matthew Silverstone compania Facebanx, dezvoltator de solutii biometrice cu sediul in Londra. In prezent, Andrei ocupa functia de CEO al Code 932 si CFO al Facebanx.

Retail jobs

Facebanx a dezvoltat si o solutie online de plata care foloseste recunoasterea faciala. Iata cum functioneaza:

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri