Facebanx, companie care a dezvoltat una dintre primele solutii integrate de recunoastere faciala, poate fi descoperita la conferinta Future Banking. Fintech-ul cu sediul in Londra are drept co-fondator un roman cu peste 12 ani de experienta in dezvoltarea de software. Andrei Danila va povesti pe scena Future Banking despre potentialul de a reduce fraudele in industria financiara prin utilizarea solutiei biometrice.

Co-fondatorul Facebanx poate fi urmarit in ziua II, 11 mai, la Future Banking. Inscrie-te GRATUIT aici.

Solutia Facebanx completeaza solutiile existente de KYC (identificarea clientului - n.r.) si poate preveni fraudele si furtul de identitate.

Userii isi adauga imaginea fetei in cont folosindu-se de camera smartphone-ului sau a laptop-ului, iar apoi soft-ul verfica in baza de date la orice noua autentificare daca este vorba de o persoana reala sau o tentativa de frauda. In fluxurile de identificare video ale bancilor, clientii sunt rugati uneori sa se identifice prin selfie-uri, ceea ce lasa loc fraudelor, intrucat banca nu poate verifica in timp real daca chiar clientul este cel care a trimis poza sau cineva i-a furat identitatea.

Andrei Danila (foto) are o experienta de peste 12 ani in dezvoltarea de solutii software, in 2016 lansand compania Code932, in Iasi. Ulterior, in 2013 a fondat alaturi de Matthew Silverstone compania Facebanx, dezvoltator de solutii biometrice cu sediul in Londra. In prezent, Andrei ocupa functia de CEO al Code 932 si CFO al Facebanx.

Facebanx a dezvoltat si o solutie online de plata care foloseste recunoasterea faciala. Iata cum functioneaza:

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri