Mastercard sustine noile standarde de securitate SRC, un protocol de securitate care asigura o experienta mai buna de plata in mediul digital, peste tot in lume. Gigantul din industria cardurilor solicita de asemenea industriei sa accepte standardele pentru tehnologia de cumparaturi online si sa avanseze catre o stocare a datelor de plata bazata exclusiv pe tokenuri.

Daca astazi utilizarea unui card nu mai este un secret pentru nimeni si aproape in orice oras clientul care merge la casa de marcat stie exact ca va functiona cardul sau din portofel, cumparaturile s-au mutat tot mai mult catre mediile online si mobile, iar datele de plata sunt stocate pe o multime de dispozitive sau in diferite platforme comerciale.

Rapoartele industriei arata o crestere a cumparaturilor folosind dispozitivele mobile cu 20% anul trecut, ceea ce presupune automat si mult timp petrecut navigand si utilizand ecrane mult mai mici decat cele ale computerelor traditionale.

Aceste ecrane mici prezinta, la randul lor, anumite provocari, de la introducerea detaliilor de plata la limitarea optiunilor de plata pe care comerciantii le pot oferi.

"Din acest motiv, am anuntat astazi sustinerea Mastercard pentru noile standarde EMVCo Secure Remote Commerce (SRC) introduse anul trecut. In cadrul unui eveniment care a avut loc in Las Vegas, ne-am indemnat partenerii – comercianti, acceptatori, distribuitori si alti jucatori din domeniul tehnologiei – sa sustina aplicarea acestor standarde pentru toate produsele digitale", a comunicat gigantul din industria cardurilor.

Standardele de tehnologie SRC vor oferi o experienta de plata mai buna pentru consumatori, reducand din pasii pe care acestia trebuie sa ii parcurga online si le vor usura comerciantilor efortul de implementare, de a stoca date si, totodata, le va permite sa-si extinda afacerile.

Asa cum terminalul de plata unic, standardizat sustine toate retelele in magazinele fizice, standardele SRC pot fi implementate printr-un singur buton de plata.

Credem, de asemenea, ca exista o oportunitatea de aduce impreuna standardele SRC si standardele W3C pentru motoare de cautare pentru a oferi valoarea adaugata consumatorilor si comerciantilor. "Vom folosi aceste standarde ca fundatie pentru a dezvolta si oferi consumatorilor nostri beneficii suplimentare", spun oficialii Mastercard.

Trecerea la o securitate care prioritizeaza digitalul, peste tot in lume

"Asa cum modalitatea de plata EMV a oferit siguranta consumatorilor in mediul fizic, adoptarea tokenurilor este esentiala pentru securitatea in mediul digital. Astazi, aproape 75% din toate cardurile la nivel international sunt pregatite pentru a fi tokenizate. O lume bazata exclusiv pe tokenuri este in viitorul apropiat, iar standardele SRC o vor sustine prin dezvoltarea standardelor pentru tokenuri. Acestea vor transforma detaliile de plata in informatii neutilizabile pentru tentativele de frauda si vor reduce riscul pentru comercianti. Si foarte important, vor oferi consumatorilor transparenta in ceea ce priveste stocarea datelor acestora si modul in care sunt folosite", se arata in comunicatul Mastercard.

Adoptarea tokenurilor in lumea digitala va consolida securitatea portofelelor digitale si a platformelor online din prezent, in conditiile in care este integrata cu autentificarea de tip EMV 3D Secure si cu alte tehnologii, precum instrumentele de detectare a fraudei bazate pe inteligenta artificiala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri