ING Bank lanseaza POS-ul mobil, in urma unui parteneriat cu GoSwiff si MasterCard, permitand astfel comerciantilor mici, mijlocii si mari sa accepte plati cu cardul si in afara locatiilor fizice. Dispozitivul ar putea astfel sa incurajeze tranzactiile prin intermediul dispozitivelor mobile (telefoane inteligente si tablete).

ING mPos accepta orice tip de card si permite accesul in timp real la evidenta tranzactiilor, contribuind astfel la imbunatatirea productivitatii comerciantilor. De asemenea, POS-ul mobil poate sustine si alte servicii cu valoare adaugata, inclusiv aplicatii de loializare a consumatorilor.

Companii din multiple industrii, precum cele de asigurari, transport sau vanzari cu amanuntul, pot beneficia de simplificarea procesului de plata cu cardul. Aceasta solutie alternativa indeplineste aceleasi standarde ridicate de securitate - Mihaela Bitu, Head of Wholesale Banking, ING Bank

Platile mobile castiga popularitate in Europa, iar Romania este o piata cu potential pentru acest serviciu, spun reprezentantii ING, care considera inovatiile de plati precum punctele de plati mobile (mPOS) si tehnologia contactless oportunitati atractive de crestere pentru comercianti.

"POS-urile mobile au potentialul de a transforma complet ecosistemul de plati, oferindu-le comerciantilor, indiferent de tipul sau dimensiunea afacerii, posibilitatea de a accepta plati cu cardul si, astfel, asigurandu-le consumatorilor o metoda securizata si eficienta pentru efectuarea
platilor. In plus, fiind o solutie foarte eficienta din punct de vedere operational si financiar, are potentialul de a extinde amprenta de acceptare a platilor electronice catre zone anterior excluse financiar", a declarat Gabriel Ghita, Head of New Business CEE, MasterCard Europe.

Primul client al acestui nou serviciu este NN Asigurari de Viata, liderul pietei de profil, care a fost interesat de o solutie care sa permita consultantilor sai financiari sa opereze plati cu cardul oriunde, in avantajul clientilor companiei.

Recent, un alt asigurator, Allianz-Tiriac Asigurari, a anuntat ca introduce platile mobile in urma unui parteneriat cu MasterCard, UniCredit Bank si GoSwiff. Agentii de asigurari vor fi echipati cu POS-uri mobile, oferind astfel posibilitatea clientilor de a plati politele de asigurare oriunde va avea loc intalnirea cu agentul.

Sursa foto: leungchopan_Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri