Banca Nationala a Romaniei a pus spre consultare publica Regulamentul privind institutiile emitente de moneda electronica, termenul limita pentru transmiterea comentariilor fiind 12 iulie 2018.

Proiectul vizeaza, in linie cu competentele BNR atribuite potrivit proiectului Ordonantei de urgenta a Guvernului privind activitatea de emitere de moneda electronica, reglementarea procedurii de autorizare a institutiilor emitente de moneda electronica, precum si detalierea elementelor de supraveghere prudentiala (privind mecanismele de protejare a fondurilor detinatorilor de moneda electronica, procedura de aprobare/notificare a modificarilor intervenite ulterior autorizarii, fondurile proprii, cerintele de raportare), conform Agerpres.ro.

BNR mentioneaza ca elementele de noutate ale reglementarii se raporteaza, in special, la detalierea de catre Autoritatea Bancara Europeana a informatiilor si documentelor ce trebuie furnizate autoritatilor competente cu autorizarea. In acest sens, proiectul de regulament preia elementele din Ghidul EBA/GL/2017/09 privind informatiile care trebuie furnizate pentru autorizarea institutiilor de plata si a institutiilor emitente de moneda electronica si pentru inregistrarea prestatorilor de servicii de informare cu privire la conturi in temeiul articolului 5 alineatul 5 din Directiva (UE) 2015/2366.

Conform BNR, proiectul Regulamentului privind institutiile emitente de moneda electronica propune inlocuirea Regulamentului Bancii Nationale a Romaniei nr. 8/2011 privind institutiile emitente de moneda electronica, cu completarile ulterioare, fiind urmarita, impreuna cu proiectul de Ordonanta de urgenta a Guvernului privind activitatea de emitere de moneda electronica, asigurarea transpunerii in legislatia nationala a mai multe directive si regulamente privind serviciile de plata in cadrul pietei interne.

Sursa foto: Leonid Andronov_Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri