Revolut, cel mai cunoscut Fintech international care este prezent pe piata din Romania, raspunde "atacurilor" CEC Bank, care prin vocea unui oficial de prim-rang a declarat ca Revolut nu este o amenintare iminenta, avand in vedere ca 89% dintre clientii bancii de stat folosesc cardul doar pentru a retrage bani. "Pe cine fura Revolut? Pe astia 89% si le da card Revolut sa-si scoata banii de la bancomatele bancilor?"

"Cu siguranta nu incercam sa furam clientii CEC Bank. Noi nu furam, in general. Clientii sunt cei care ne aleg pentru ca rezolvam o problema reala, cu ajutorul tehnologiei. Profilul clientilor nostri este mult diferit de cel al CEC: utilizatorii Revolut retrag bani de la bancomat doar pentru cazurile izolate in care nu isi pot folosi cardurile. Sunt cei 11%, nu cei 89%. Credem ca lumea si societatea se digitalizeaza, iar numerarul este pe cale de disparitie. Romania este intr-adevar in urma, dar urmam exemplul tarilor din Vest si ne digitalizam pe zi ce trece", a declarat in replica Irina Nicoleta Scarlat, country manager-ul Revolut Romania.

CEC nu este un exemplu de banca adaptata evolutiei tehnologiei din ziua de astazi, iar noi suntem aici ca sa oprim bancile precum CEC, care au profitat timp de ani de zile de clientii lor prin taxele si comisioanele percepute si tehnologia indoielnica care sta la baza produselor

- Irina Nicoleta Scarlat, country manager-ul Revolut Romania

Oficialul CEC Bank a sustinut cu tarie in cadrul unui eveniment ZF ca, avand in vedere structura pietei locale si a utilizarii mediilor digitale, fintech-uri precum Revolut "nu isi gasesc inca piata aici".

"Eu nu cred ca Revolut sau ceva de genul asta poate avea impact acum. Avem 2 milioane de clienti activi si jumatate au carduri. Din jumatate, 89% il folosesc doar pentru a retrage bani. Pe cine fura Revolut? Pe astia 89% si le da card Revolut sa-si scoata banii de la bancomatele bancilor? Eu zic ca trebuie sa fim in pas cu timpurile, nu pentru ca ar fi relevant pentru clientii existenti ci pentru noua generatie. Dar eu nu cred ca este o amenintare iminenta", a spus Andrei Stamatian, prim-vicepresedinte CEC Bank.

Ce parere aveti? Credeti ca fintech-uri precum Revolut pot "fura" din felia bancilor traditionale?

Sursa foto: A. Aleksandravicius_Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri