Trei din cinci europeni sustin ca in ultimul an au apelat doar la banca principala pentru a beneficia de servicii financiare, se arata intr-un raport al ING Bank, la sectiunea intitulata sugestiv "Beyond banks? No thanks, say nearly three in five" (o referire evidenta la sloganul Revolut - Beyond Banking).

Bazat pe un sondaj in randul a circa 15.000 de consumatori de servicii bancare, grupul financiar olandez a intrebat utilizatorii, printre altele, daca in ultimele 12 luni au folosit o alta organizatie, diferita de banca la care apeleaza cel mai frecvent, pentru a accesa servicii financiare.

Studiul ING a indicat astfel faptul ca bancile traditionale continua inca sa joace un rol primordial in viata consumatorului de servicii financiare, atat in Europa, cat si in Statele Unite si Australia.

Cand vine vorba de Romania, procentul consumatorilor care au preferat sa faca banking cu "banca lor" si sa nu incerce si un serviciu alternativ este de 60%, putin mai mult decat media europeana (58%). Cei mai multi europeni care au apelat doar la banca principala s-ar afla in Luxembourg (76%), in timp ce la polul opus se afla Turcia (50%).

La ce servicii apelau clientii atunci cand NU foloseau banca principala?

Cu toate ca o buna parte a consumatorilor lucreaza din inertie cu banca traditionala, noi modele de banking si Fintech-urile castiga teren de la o zi la alta.

Potrivit sondajului, in ultimele 12 luni, cel putin 1 din 4 spanioli, polonezi, germani sau turci au accesat un serviciu de transfer de bani altul decat cel oferit de banca principala pe care o foloseau. Poate fi vorba de un serviciu "traditional" precum Western Union si MoneyGram sau de unnul oferite de Fintech-uri precum Revolut, TransferGo sau Venmo.

Platile peer-to-peer dintr-o aplicatie mobila devin tot mai populare, mai ales cand este cazul unor transferuri catre prieteni sau familie.

Iata care sunt cele mai frecvente operatiuni financiare pe care europenii le realizeaza cu "bancile challenger".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri